Met je huis aan de wandel: Walking House

Wonen door Tamara

Het is weer eens iets anders dan een woonwagen of een caravan dit Walking House. De kracht om te bewegen haalt het huis uit allerlei milieuvriendelijke bronnen. Sturen moet je wel zelf doen. Zien hoe het huis loopt? Bekijk het filmpje!

Walking House is een modulair systeem waarmee je een rustig nomadisch leven kunt hebben. Je beweegt je met het huis langzaam door het landschap met een minimale impact op het milieu.

 

Met het Walking House kom je overal ter wereld

 

Het Walking House biedt standaard plaats aan 4 personen

 

Het huis verzamelt energie met behulp van zonnecellen en kleine windmolens. Er is een systeem voor het verzamelen van regenwater en een systeem voor zonne-energie verwarmd warm water. Dankzij de kleine houtkachel kun je zelfs CO2-neutraal verwarmen.

 

Het Walking House biedt standaard plaats aan 4 personen
 

Dankzij de houtkachel kun je het Walking House klimaatneutraal verwarmen

 

Op het dak van het Walking House verbouw je de benodigde groenten

 

De basis versie van een lopend huis is uitgerust voor vier personen, maar kan eenvoudig aangepast worden zodat meer personen het huis kunnen bewonen.

 

Het Walking House biedt standaard plaats aan 4 personen

 

Het Walking House biedt standaard plaats aan 4 personen


Als het huis loopt, zijn er altijd drie poten op de grond om het evenwicht en de stabiliteit van het huis te waarborgen.  De snelheid waarmee het huis loopt is gelijk aan een menselijk wandeltempo zodat er binnen nog normaal te leven valt tijdens het verplaatsen.

 

Het lopende huis beweegt zich langzaam door het landschap


Walking House is het resultaat van een project geïnitieerd door Wysing Arts Centre, Cambridgeshire. Kijk hieronder zelf hoe het huis loopt!
 

 

Ron: Design Launches