Lekker veel opbergruimte met een kastenwand in de keuken

Wonen door janjaap

Kom jij ook altijd opbergruimte te kort in de keuken? Een kastenwand kan dan de oplossing bieden. Je bergt dan voortaan eenvoudig de sapcentrifuge, broodbakmachine en het tosti-apparaat op achter een mooie deur. Of stal jij liever juist jouw mooiste servies uit achter glazen deurtjes? Bekijk deze 10 voorbeelden van Welke.nl maar eens en zie wat er allemaal mogelijk is als het gaat om een kastenwand in de keuken.

1.Geef de kastenwand dezelfde kleur als de keuken

Door de kastenwand dezelfde kastfronten te geven als de rest van de keuken, ontstaat een rustig geheel. Bovendien valt de kastenwand zo ook een stuk minder op.

 

Kies voor een kastenwand in dezelfde kleur en uitvoering als de rest van de keuken voor een rustig geheel

 

 

 

2. Speel met verschillende materialen

Kies materialen die bij jouw interieurstijl passen. Durf te combineren. Wat vind je bijvoorbeeld van deze strakke, moderne keuken met kastenwand met landelijke louvredeurtjes?

 

Speel met verschillende materialen in de keuken

 

 

 

3. Kies de kast die bij jou past

Wel de voordelen van een kastenwand, maar niet de uitstraling? Je kunt natuurlijk ook voor een losse kast kiezen. Zoek bijvoorbeeld eens naar oude winkelkasten.

 

Kies voor een kast met vintage uitstraling voor meer bergruimte in de keuken

 

 

 

4. Ga voor een open kast

Stal je mooiste spullen uit in een open kast. Kies voor (dezelfde) glazen potten voor een rustige uitstraling. Hierin stop je levensmiddelen als rijst, pasta, koffie en koekjes. Dat staat gezellig!

 

Kies voor een sfeervolle open kastenwand in de keuken

 

 

 

5. Spelen met kleur

Geef de kastenwand een andere kleur dan de keuken. Hier is juist gekozen voor een donkere keuken met licht werkblad. Door de wand achter de keuken ook een donkere kleur te geven, valt de lichte kastenwand juist minder op.

 

Kastenwand in een andere kleur dan de keuken

 

 

 

6. Maak zelf een kastenwand met schuifdeuren

Kun je wel wat meer bergruimte gebruiken, maar is jouw keuken nog lang niet aan vervanging toe? Met schuifdeuren kun je van een nis zelf redelijk eenvoudig een handige kastenwand maken.

 

Maak zelf een kastenwand in de keuken met schuifdeuren

 

 

 

7. Kastenwand van gewone keukenkastjes

Geen ruimte voor een kastenwand? Laat de keukenkastjes dan gewoon doorlopen tot het plafond en je hebt toch heel veel extra bergruimte.

 

Maak een kastenwand in de keuken van gewone keukenkastjes

 

 

 

8. Geef de kastenwand dezelfde kleur als de muur

In deze kastenwand is plek genoeg voor je mooiste servies en de leukste kookboeken. Doordat de muur dezelfde kleur heeft gekregen als de kastenwand, valt de kast minder op.

 

Geef de kastenwand in de keuken dezelfde kleur als de muren

 

 

 

9. Laat de kastenwand inbouwen

Laat de kastenwand (en de koelkast!) inbouwen in de muur en de kast oogt meteen een stuk minder groot.

 

Laat de kastenwand inbouwen

 

 

 

10. Benut de ruimte optimaal

Laat de kast op maat maken en maak zo optimaal gebruik van de aanwezige ruimte. Hier is een handige (verplaatsbare) ladder aan een rails geplaatst zodat je toch alle hoekjes van de kast kunt bereiken.

 

Met een kastenwand op maat benut je de ruimte in de keuken optimaal