Kom helemaal in kerststemming met deze 5 tips voor kerstdecoratie voor buiten

Wonen door janjaap

Kan er voor jou ook nooit teveel kerstdecoratie zijn? Dan zijn deze vijf handige tips voor het decoreren van de tuin, terras of balkon echt iets voor jou. Met een paar eenvoudige aanpassingen maak je het ook buiten meteen gezellig! Bekijk alle voorbeelden en ga daarna ook snel thuis aan de slag.

1. Hang buiten ook kerstverlichting op

Het zal je vast niets verbazen, maar met een snoer met kerstverlichting maak je het buiten meteen gezellig. Zorg er wel voor dat je verlichting hebt die speciaal voor buiten geschikt is. Leg de lampjes in een hangmand voor planten en leg er bijvoorbeeld wat kerstversiering bovenop. Houd je wel van een grapje? Dan zijn deze buxus-cadeautjes echt iets voor jou! Of houd het eenvoudig en hang een snoer met lampjes op in de vorm van een kerstboom.

 

 

 

2. Zet ook buiten een kerstboom neer

Waarom zou je alleen binnen kunnen genieten van een sfeervolle kerstboom? Haal met een kerstboom ook eenvoudig die gezellige kerstsfeer in de tuin of op het terras. Kies bijvoorbeeld voor een klein boompje dat je in een pot op de tuintafel zet. Versier de boom met speciale buitenverlichting en weerbestendige kerstdecoratie. Of ga voor een natuurlijke look en hang je buitenboom vol met rode appels. Zo maak je de vogels ook meteen heel erg blij!

 

 

 

3. Steek 's avonds ook buiten de kaarsjes aan

Als het om gezelligheid gaat, is kaarslicht een echt winnaar. Steek daarom tijdens de donkere dagen voor Kerst ook eens buiten de kaarsjes aan voor een sfeervol effect. Zorg er in verband met de brandveiligheid wel voor dat de kaarsjes in een glazen houder of bijvoorbeeld een lantaarn staan. Zet voor een echte blikvanger een aantal houders met kaarsjes bij elkaar in een plantenbak.

 

 

 

4. Maak een gezellig hoekje buiten met winterse accessoires

Haal de slee, je oude schaatsen en alle andere winterse accessoires uit de schuur en van zolder en maak er een gezellig kersthoekje van. Combineer met een sfeervolle lantaarn en wat (kerst)takken en klaar is je hoekje!

 

 

 

5. Versier de deur met een mooie krans

Een krans is misschien wel de allereenvoudigste manier om het buiten gezellig te maken. Kies voor een kant-en-klare krans die je bij de bloemist of het tuincentrum koopt of ga zelf een middag aan de slag en maak een persoonlijk exemplaar. Wanneer je kiest voor een groene krans of een krans van takken, pas je de krans na de feestdagen eenvoudig aan zodat hij kan blijven hangen. Zo heb je er nog meer plezier van!

 

 

Nog meer inspiratie nodig?

Kun je nog wel wat meer leuke foto's en inspiratie gebruiken om het buiten wat gezelliger te maken? Bekijk dan eens dit lookbook van Welke.nl vol foto's van kerstdecoratie voor buiten.