Kleine woonruimte? Deze 5 ruimtevergrotende tips van Welke.nl kosten weinig!

Wonen door Redactie Welke

Wanneer je niet al te groot woont, moet je zo slim mogelijk omgaan met de ruimte die je hebt. Gelukkig hoeven handige oplossingen niet altijd duur te zijn. Welke.nl laat je graag 5 ruimtebesparende oplossingen zien, die echt niet veel geld kosten. Kijk zelf maar!

1. Kies voor poefjes

Poefjes zijn altijd handig. Je gebruikt ze als extra zitplek bij de salontafel. Leg er een dienblad op en je maakt er in een handomdraai een extra bijzettafeltje van. En wat is er fijner dan aan het eind van een zware dag lekker op de bank te zitten met, jawel, je benen op een poef!

 

Gebruik een poef als zitplek of als handige bijzettafel

 

 

2. Gebruik (oude) koffers en kisten

Gebruik een oude kist als salontafel! Dat geeft niet alleen sfeer in huis; je kunt er ook nog eens veel in kwijt. Wat dacht je bijvoorbeeld van al die rondslingerende tijdschriften? Geen zin om de salontafel al te vaak leeg te maken zodat je bij je spullen kunt? Kies dan voor dingen die je niet regelmatig nodig hebt zoals kerstspullen of zomer- of winterkleding. In dit lookbook van Welke.nl vind je nog veel meer leuke voorbeelden bekijken van koffers en kisten in het interieur.

 

Gebruik oude koffers en kisten om ruimte te besparen

Een koffer of kist onder de salontafel als extra opbergruimte

 

 

3. Laat de kamer groter lijken met spiegels

Spiegels zijn ideaal voor een kleine woonruimte. Ze zorgen er niet alleen voor dat een kamer groter lijkt, ze weerkaatsen ook nog eens het aanwezige daglicht zodat het binnen lichter wordt. Hang een aantal kleine spiegels bij elkaar of maak een statement en ga voor zo'n supergrote spiegel!

 

Met een spiegel lijkt de kamer groter

De kamer lijkt groter met spiegels

 

 

4. Benut de muren

In een kleine woonruimte heb je alle ruimte nodig die er is. Gebruik daarom ook de muren om spullen op te bergen. Maak in de keuken bijvoorbeeld zo'n handige schoolbordwand met een aantal stangen waaraan je allerlei keukenaccessoires kunt ophangen zoals keukenkruiden en de keukenrol. Dat scheelt weer ruimte op het aanrecht.

 

Benut de muren en hang dingen op

Handig voor kleinbehuisden: hang de stoelen aan de muur

 

 

5. Gebruik glazen voorraadpotten

Losse spulletjes zorgen ervoor dat een ruimte kleiner lijkt. Zorg dus dat je alles goed opruimt. In een glazen voorraadpot kun je allerhande kleine spulletjes kwijt. Of het nu gaat om wasknijpers, suiker of sieraden; er is een passende pot voor te vinden. Zet de potten allemaal bij elkaar voor een opgeruimd effect. Extra voordeel: je hoeft nooit meer lang te zoeken omdat je in een oogoplag kunt zien wat er in de glazen potten zit!

 

Handig opbergen in glazen voorraadpotten

Mooie manier om losse spullen op te bergen in de keuken