Geef je huis ook een gezellige herfstsfeer

Wonen door Tamara

De herfst is nu echt begonnen! Lekker thuis met warme sokken aan op de bank genieten van een warme kop thee terwijl de regen zachtjes tegen het raam tikt. Dat klinkt al gezellig niet waar? Maak het binnen nu nog sfeervoller met deze leuke zelfmakers in herfstsfeer!

Haal de herfst naar binnen

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze takken met dennenappels die je gezellig op tafel neerzet? De takken en dennenappels zoek je zelf in het bos. Maak de dennenappels met een touwtje of een beetje lijm uit een lijmpistool aan de takken vast.

 

Zelfmaakidee: takken met dennenappels

Bron: Better homes and gardens

 

Maak een gezellig plekje op tafel

Maar ook een heideplant kan je huis meteen opfleuren. Kies voor accessoires die mooi bij de rest van je interieur passen en neem een heidesoort die hierbij lekker afsteekt. Hier is voor grijze / zilverkleurige accessoires gekozen en een knalpaarse heideplant.

 

Geeft je huis in 1 klap herfstsfeer met een opvallende heideplant

Bron: Trettien.com

 

Leg warme dekens op de bank

Omdat de dagen langzamerhand steeds kouder worden, komen lekkere warme dekens goed van pas. Leg ze zowel binnen op de bank als buiten bij de tuinzet. Zo kun je nog even snel van een (kort) herfstzonnetje genieten.

 

Leg binnen en buiten lekkere warme dekens en plaids neer

Bron: pinterest.com

 

Maak gebruik van de natuur

Ga een middag naar het bos en raap eikels, dennenappels, kastanjes en beukenootjes. Hiermee vul je glazen bakken waar je vervolgens stompkaarsen in zet. Geen zin om naar het bos te gaan? Koop bij de groentenman of supermarkt tamme kastanjes, gedroogde maiskorrels  of een zak cranberries.

 

Gebruik de natuur om je huis aan te kleden

Bron: Better homes and gardens

 

Versier je woning met een herstkrans

Herfstkransen koop je bij tuincentra en woonwinkels. Of je maakt er zelf een. Bijvoorbeeld deze originele vierkante krans van herfstbladeren waarvoor je de handleiding vindt op de site Thrifty Decor Chick.

 

Maak zelf een originele krans van herfstbladeren