Design meubels met dierlijke vormen

Wonen door Yvette

Het Franse ontwerpbureau iBride is opgericht door drie ambitieuze, jonge kunstenaars. Op verrassende wijze weten de ontwerpers de mooiste combinaties te maken op het gebied van meubels en woondecoratie met de natuur als inspiratiebron. Voor nu concentreren we ons op hun unieke collectie Mobilier de Compagnie.

meubels met dierlijke vormen

Op zoek naar een aparte boekenkast met een hoog knuffelgehalte dan is ijsbeer Joe een echte aanrader. Zijn afmetingen zijn (h x b x d) 155 x 206 x 86 centimeter en hij is verkrijgbaar in het wit en zwart.

 

iBride, meubels met dierlijke vormen

Het bijzettafeltje Zelda (zie ook openingsfoto) is geïnspireerd op een trouwe viervoeter; de Basset hond. Het tafeltje is multifunctioneel want je kunt hem ook als (voeten)bankje  gebruiken. De stoel Sultan Dog heeft een afmeting van (h x b x d) 34 x 52 x 25 centimeter en is ook als tafel te gebruiken.

 

iBride, meubels met dierlijke vormen

De rode Diva is een elegante wandtafel in de vorm van een struisvogel. Bambi heeft drie lades en zoals de naam al doet vermoeden is het kastje geinspireerd op een hert.

 

ibride meubels met dierlijke vormen

De Elisée is geinspireerd op een paard dat net van de renbaan af komt. In de lades, voorzien van leren handvaten, kunnen de gewonnen trofeeën opgeborgen worden.

 

iBride, meubels met dierlijke vormen

Alle meubelstukken worden gemaakt van High Pressure Laminate en zijn een ontwerp van Benoit Convers.

 

iBride, meubels met dierlijke vormen

Eén ding is zeker; met een meubelstuk uit de Mobilier de Compagnie collectie heb je absoluut een blikvanger in huis.