De veelzijdigheid van karton

Wonen door Yvette

Dat karton vaak wordt gebruikt als verpakkingsmateriaal weten we allemaal, maar dat het ook geschikt is om bijvoorbeeld meubels van te maken is minder bekend. En dan heb ik het niet over een eenvoudig krukje of een bijzettafeltje. Nee, er is heel wat meer mogelijk met karton. Laat je inspireren door de onderstaande afbeeldingen.

Werkplek van kartonDit kantoor is met zijn bureaus en opbergruimte van karton alles behalve "paper-less" te noemen. (foto: Karton Group)

 

Speelplek van karton

Mochten de kinderen zin hebben om met kleurpotloden of verf aan de slag te gaan op de meubels dan kan dat met dit kartonnen speelhoekje geen kwaad. (foto: Karton Group)

 

Tafel van karton

(foto: Karton Group)

Kattenhuis van karton

Ook deze kattenmand in de vorm van een chalet is gemaakt van karton. Je kan kiezen uit vier verschillende versieringen voor aan de voorkant van het huis: een elandkop, een vis, een vogel en een bordje waarop de naam van uw kat geschreven kan worden. (foto: Loyal Luxe)

 

Fruitschaal van karton

Deze fruitschaal van SEMdesign is gemaakt van 128 lagen gerecycled golfkarton. Hij is afgewerkt met een impregneermiddel op waterbasis dat zorgt dat de fruitschaal water- en vuil afstotend is.

 

Tot slot: Onderstaand filmpje laat zien hoeveel gewicht/personen het bed op de openingsfoto kan dragen. Het zal je verbazen.

 

How strong is a cardboard bed? from Karton Group on Vimeo.