Creëer de werkplek die helemaal bij jou past

Wonen door janjaap

Thuis werken wordt steeds populairder. En dat is natuurlijk niet zo gek als je bedenkt dat je met thuiswerken veel reistijd bespaart, je beter jouw eigen tijd kunt indelen en zeker weet dat je niet in die vervelende file terecht komt. Om ontspannen thuis te kunnen werken, is een goede thuiswerkplek echter wel een must. Gelukkig zijn er heel veel manieren om een fijne thuiswerkplek te maken die helemaal bij jou past.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Door alle losse spullen uit het zicht op te bergen, krijgt jouw werkplek een rustige uitstraling. Koop bijvoorbeeld verschillende soorten opbergdozen, tijdschriftcassettes en andere kantooraccessoires voor een rustige, opgeruimde uitstraling. Berg losse papieren op in ordners zodat je dingen eenvoudig terug kunt vinden.

 

Met handige meubels kun je jouw thuiswerkplek eenvoudig opgeruimd en overzichtelijk houden. Een stellingkast is bijvoorbeeld zo'n eenvoudige ruimtewinner voor de thuiswerkplek. Zo'n kast neemt niet veel ruimte in en je kunt er heel veel leuke ordners, manden en opbergdozen in opbergen voor een mooi, opgeruimd effect. Zulke handige stellingkasten zijn online te vinden bij webshops zoals Staples. Maar ook een ladekast onder het bureau kan een handige oplossing zijn. Je bergt er immers een hoop losse spullen in op die je toch binnen handbereik houdt. Zo hoef je nooit lang te zoeken als je aan het werk bent en dat is natuurlijk wel zo prettig!

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken op het gebied van een opgeruimde thuiswerkplek? Welke.nl maakte dit lookbook vol tips voor een opgeruimde thuiswerkplek voor je.

 

Thuiswerken? Zorg voor voldoende opbergruimte

 

 

Denk in ruimtebesparende oplossingen

Een werkplek hoeft helemaal niet veel ruimte in te nemen. Denk hierbij aan handige ruimtebesparende oplossingen zoals een  werktafel die je opklapt als je 'm niet gebruikt of maak flink wat planken boven jouw werkplek zodat je extra bergruimte creëert.

 

Of bekijk het eens andersom en pas niet jouw thuiswerkplek maar de rest van de ruimte aan. Bijvoorbeeld met een handig inklapbaar bed van het Haagse Beddenbedrijf! Werk je thuis dan klap je de bedkast in en heb je meteen een handig bureau.

 

Een ander slim idee is om de gewone desktop computer te verruilen voor een kleine laptop.Goede voorbeeld is bijvoorbeeld deze Samsung chromebook. Ben je klaar met werken? Ruim de laptop op en jouw thuiswerkplek in de woonkamer wordt een gezellige sidetable!

 

De mooiste thuiswerkplekken van Welke.nl

 

 

Iedereen heeft ruimte voor een thuiswerkplek

Misschien denk je dat een thuiswerkplek bij jou thuis niet mogelijk is, maar niets is minder waar. Met een beetje creatief denken kom je een heel eind. Wat dacht je bijvoorbeeld van een werkplek in een (inbouw)kast? Of van een bureau dat je maakt van een plank aan de muur? Het is allemaal mogelijk! Bekijk de thuiswerkplekken voor kleine ruimtes in dit lookbook van Welke.nl maar eens.

 

Weinig ruimte? Ook dan is een thuiswerkplek mogelijk!

 

 

Inspirerende thuiswerkplekken bekijken?

Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken op het gebied van thuiswerkplekken? Welke.nl zocht de allermooiste thuiswerkplekken voor je op.