9x Feestelijk decoreren met dennenappels

Wonen door janjaap

De leukste kerstversiering maak je eenvoudig (en goedkoop!) van... dennenappels. Welke.nl zocht maar liefst 9 leuke en originele zelfmaakideeën voor je uit. Bekijk alle ideeën, ga naar het bos om de benodigde dennenappels te zoeken en maak ook zelf de leukste landelijke versiering met dennenappels.

1. Maak een mooie kerstkrans

Wat dacht je van deze eenvoudige, maar mooie, kransen van dennenappels? De linkerkrans maak je door dennenappels op een krans van takken te lijmen. Dit gaat het makkelijkst met een lijmpistool. Of zet de dennenappels vast met een ijzerdraadje of bloemistendraad (dat laatste is wat dunner en makkelijker te vormen) de rechterkrans maak je door sparrenappels op een krans van stro te lijmen met een lijmpistool. Spuit er tot slot eventueel nog wat kunstsneeuw op.

 

Kransen van denneappels

 

 

2. Hang dennenappels op aan mooie linten

Deze mooie dennenappels hang je aan feestelijke linten aan de deur. Weer eens wat anders dan een krans! Lijm het lint met een lijmpistool op de dennenappel. Plak er tenslotte nog een leuk bijkleurend strikje op zodat je de lijmplekjes niet meer ziet. Goed laten drogen voordat je de dennenappels ophangt.

Denneappels aan een lint: weer eens iets anders voor aan de deur

 

 

3. Gebruik een dennenappel als naambordje

Houd jij van een gezellige, maar niet al te bonte tafel voor het kerstdiner? Gebruik dan dennenappels als versiering. Verwarm de dennenappel eerst even in de oven. Eventueel aanwezige insecten gaan dan dood en de dennenappel gaat mooi open. Spuit de dennenappel vervolgens met wat gouden verf en hij is klaar om op het bord neer te leggen.

 

Decoreren met dennenappels

 

 

4. Leg een paar dennenappels onder een stolp

Leg voor een prachtige natuurlijke kerstdecoratie een aantal dennenappels onder een glazen stolp. Mooi!

 

Leg een paar dennenappels onder een stolp

 

5. Buitenversiering met dennenappels

Wil je ook het terras of de entree van je woning wat opfleuren? Vul aardenwerken potten met aarde en versier de bovenste laag met dennentakken, dennenappels en wat kerstballen. Ben je bang dat de breekbare kerstballen het niet overleven? Tegenwoordig zijn er volop plastic kerstballen te koop die je vrijwel niet meer van echte kerstballen kunt onderscheiden.

 

Versier je huis met landelijke accessoires van denneappels

 

 

6. Maak zelf een kaarsenhouder

Neem een grote glazen pot (bijvoorbeeld van appelmoes of vraag eens bij een restaurant in de buurt) en maak 'm goed schoon zodat er geen etiket- of lijmresten meer op zitten. Vouw een stukje stof of kant om de hals en maak dit vast met lint of een touwtje. Hierop lijm je een aantal dennenappels vast. Je kunt er ook nog wat kerstgroen tussen steken om het geheel wat meer aan te kleden. Doe tot slot een laagje zand of zout onderin de pot en zet er een kaarsje in.

 

Maak een kaasrenhouder van een glazen pot

 

 

7. Verf dennenappels in je favoriete kleur

Vind je die bruine dennenappels niet zo mooi? Dan geef je ze toch gewoon zelf een kleurtje? Zorg dat de dennenappel goed droog is en dat hij helemaal open staat. dit kun je bijvoorbeeld doen door ze even in de warme oven te leggen. Maak er vervolgens met een ijzerdraadje een haakje aan en dompel de dennenappel onder in je favoriete kleur verf. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de dennenappels te spuiten met spuitverf. Bestrooi ze voordat de verf droog is naar wens met glitter.

 

Verf denneappels eenvoudig in je favoriete kleur

 

 

8. Versier er de tafel mee tijdens het kerstdiner

Zet een een paar dennenappels in een eierdop, op een kandelaar of een servetring. Zo maak je er een soort mini-kerstboompje van. Leuk om ze te versieren met bijvoorbeeld glitter en een gezellige sfeermaker voor op de tafel tijdens het kerstdiner.

 

Versier er de tafel mee tijdens het kerstdiner

 

 

9. Maak een slinger van dennenappels

Draai onderin de dennenappels een haakje en hang de dennenappels aan een mooi lint of een kettinkje. Leuk voor binnen boven de haard, maar ook erg leuk om als buitenversiering te gebruiken.

 

Maak een slinger van dennenappels

 

 

Meer decoratie-ideeën met dennenappels bekijken? Bekijk dan dit lookbook Decoreren met dennenappels.