5 lifehacks voor in de keuken die je leven een stuk simpeler (en leuker) maken

Life Hacks door Michelle

Er zijn veel regels waar je rekening mee moet houden in de keuken. Het moet altijd schoon zijn, je moet sommige producten in de koelkast bewaren en sommige weer niet. Je hebt pannen die je absoluut niet in de vaatwasser mag doen en sommige kunnen er weer wel tegen. Maar van al die regels en dingen waar je rekening mee moet houden, is er een het belangrijkst: Maak het je zelf zo makkelijk mogelijk! Met deze 6 lifehacks voor in de keuken zul je hier beter in slagen!

1.Is je boter te hard?

Vul een groot glas met heet water. Laat dit water vervolgens een minuutje in het glas zitten en gooi het er dan uit. Leg je boter op een bordje onder het warme glas. Je boter is zacht in no time!

 

2. Moeite met eieren pellen?

Barst je ei ook altijd uit elkaar tijdens het koken? Maak met een punaise of ander scherp pinnetje een gaatje aan de onderkant van het ei. Kook het ei en het ei zal niet uit elkaar barsten. Ook is het veel makkelijker te pellen!

 

3. Bereid vis op een bedje van citroen

Door je stukje vis op een bedje van citroen te maken heb je twee voordelen: Het blijft niet plakken aan de pan én je krijgt er een heerlijke smaak van!

 

4. Geen koud bier of wijn in huis?

Niks aan de hand! Met deze makkelijke truc heb je razend snel een koud drankje klaar. Wikkel het flesje bier of de fles wijn in met nat keukenpapier en laat het even in de diepvries staan. Het wordt nu 2 x zo snel koud!

 

5. Geen zin in bruine bananen?

Als je bananen voor jou altijd te snel rijp worden, hebben wij de oplossing! Wikkel de steel van de banaan in met vershoudfolie. Zo blijft de banaan langer goed! En oh ja, bewaar je banaan nooit in de koelkast, dan wordt hij namelijk helemaal niet rijp.