10x Tips voor een gezellig en lekker paasontbijt

Wonen door janjaap

Maak het dit jaar met Pasen extra gezellig met deze originele tips voor een sfeervol gedekte tafel voor het paasontbijt of paasdiner. Wat dacht je bijvoorbeeld van eierdopjes als kleine vaasjes en eieren met een zelfgemaakt kaarsje erin? En natuurlijk zochten we ook een paar heerlijke ontbijtrecepten voor je op!

1. Boeketjes in een eierdop

Met deze leuke kleine boeketjes maak je eenvoudig een sfeervolle paastafel. Knip de stelen van (zelfgeplukte) bloemen heel kort en gebruik eierdopjes als vaasjes. Dat staat gezellig!

 

Tips voor een gezellig gedekte paastafel

 

 

2. Bak zelf een lekker broodje

Een plakje van dit vers gebakken kaneelbrood van croissantdeeg kan bijna niemand weerstaan! Je maakt het eenvoudig zelf. Wil je het recept weten? Klik op de onderstaande foto en vervolgens op de knop 'Naar de bron' voor het Nederlandstalige recept.

 

Zelfgebakken kaneelbrood van croissantdeeg

 

 

3. Een leuk gevulde eierdoos

Maak van een eierdoos een leuk woonaccessoire. Vul de eierdoos met paasaccessoires zoals een eierdopje, snoepeitjes en een eierdopje waar je een kaarsje in maakt.

 

Tips voor een gezellig gedekte paastafel

 

 

4. Maak de eieren eens anders klaar

Deze eierpotjes staan niet alleen leuk op de paastafel, ze zijn ook nog eens heel erg lekker! Klik op de onderstaande foto en vervolgens op de knop 'Naar de bron' voor het Nederlandstalige recept.

 

Eieren in een potje, origineel recept voor Pasen

 

 

5. Slinger van eieren

Leg een slinger van paaseieren op tafel. laas een aantal eieren leeg. Hier lees je hoe je eieren leeg maakt en schoonmaakt. Vervolgens verf je de eieren in de gewenste kleur. Rijg je eieren tot slot met een dun lint of touw aan elkaar en leg de slinger op de tafel.

 

 

Tips voor een gezellig gedekte paastafel

 

 

6. Zet verse bloemen op tafel

Met een vers boeket voorjaarbloemen, ziet alles er meteen veel gezelliger uit. Kies bijvoorbeeld voor een bos frisgekleurde tulpen. Meer ideeën met tulpen bekijken? Je vindt ze in het lookbook 'Het is weer tulpentijd!' van Welke.nl.

 

Zet verse bloemen op de paastafel

 

 

7. Lieve kippetjes

Vouw een stuk stevig papier dubbel en teken (tegen de vouwlijn) aan een kip. Knip de kip uit en kleur met een rode stift een paar details in zoals het kammetje en de snavel. Verdeel de kippen tijdens het paasontbijt over de tafel of gebruik ze bij het paasdiner als plaatsaanwijzers of menukaartje.

 

Tips voor een gezellig gedekte paastafel

 

 

8. Kaarsjes in een eierdop

Kook eieren (je kunt ze eventueel ook meteen kleuren) en maak vervolgens een kleine opening in de bovenkant. Lepel het ei leeg. Haal het lontje uit een waxinelichtje en smelt het kaarsvet. Zet het lontje in het lege ei en giet het gesmolten kaarsvet erbij. Af laten koelen en klaar is je paaskaarsje!

 

Tips voor een gezellig gedekte paastafel

 

 

9. Verras de kinderen met een leuk broodje

Met deze broodjes in de vorm van een haantje krijgt iedereen trek. Je maakt ze eenvoudig zelf en ze smaken heerlijk! Klik op de onderstaande foto en vervolgens op de knop 'Naar de bron' voor het Nederlandstalige recept.

 

Paasbroodjes in de vorm van een haantje om zelf te maken

 

 

10. Paashaas-servet

Vouw de servetten in de vorm van een haasje.

 

Tips voor een gezellig gedekte paastafel

 

 

Meer inspiratie nodig?

Nog meer ideeën opdoen voor het paasontbijt? Laat je inspireren door dit lookbook "Inspiratie voor het dekken van de paastafel".