De meest verrassende voedselcombinaties die heel erg lekker zijn

Food door Maj

We hebben allemaal wel eens geprobeerd om nieuwe smaken te combineren, maar sommige voedselcombinaties kunnen echt verrassend lekker zijn. Hoewel ze misschien vreemd klinken, zijn deze combinaties echt de moeite waard om te proberen. Dit zijn de lekkerste onverwachte voedselcombinaties die je zeker wilt proberen. Durf jij het aan?

5x verrassende voedselcombinaties die heel erg lekker zijn 

1. Aardbeien en balsamicoazijn

Deze combinatie klinkt misschien ongebruikelijk, maar balsamicoazijn brengt de zoetheid van de aardbeien naar voren en voegt een subtiele smaak toe die het fruit versterkt. Sprenkel een paar druppeltjes balsamicoazijn over verse aardbeien en je hebt een heerlijke en verfrissende snack voor tussendoor. Je kan ook een salade maken van deze verrassende voedselcombinatie. Denk aan een salade met verse aardbeien, balsamicoazijn, rucola en geitenkaas. Heerlijk!

2. Pindakaas en augurken

Een combi die wel heel apart klinkt. Toch is een romige pindakaas gecombineerd met een zure en knapperige augurk een hele lekkere snack. De hartige, zoute smaak van de pindakaas is perfect in contrast met het zure van de augurken. Doe een beetje pindakaas in een apart bakje en dip de augurk in de pindakaas. Snacktime!

3. Watermeloen, feta en munt

Misschien komt deze combinatie je wel bekend voor. Vooral in de zomer is dit een populair gerecht. De zoete, sappige smaak van watermeloen gaat goed samen met de zoute, romige smaak van feta. Als kerst op de taart doe je er nog muntblaadjes bij voor een verfrissende touch. Meng bijvoorbeeld stukjes watermeloen met feta, munt en een beetje olijfolie voor een frisse zomersalade of serveer stukjes watermeloen en feta op een borrelplank.

4. Kaas en appel

De combinatie van kaas en fruit is een klassieker, maar probeer eens een pittig kaasje zoals cheddar met een frisse, zoete appel. Je bijvoorbeeld een blokje cheddar met een stukje appel aan een satéprikker doen en deze als tussendoortje serveren. Een eenvoudig, maar heerlijk gerechtje. Eetsmakelijk!

5. Tomaten en pure chocoladesaus

Maak een lekkere saus van tomaten en pure chocolade die je kan serveren bij de pasta. Het contrast tussen het fruitige van de tomaten en de bitterheid van de chocolade is een onverwacht lekkere smaak. Maak net zoals je normaal maakt een tomatensaus voor de pasta en voeg een klein stukje pure chocolade toe. Proef de saus en voeg eventueel nog een blokje pure chocolade toe. Hoe meer chocolade, hoe bitterder de saus smaakt. Alleen nog even de pasta koken en genieten maar!

Lees ook: De leukste tips voor thema-avonden: van Italiaans tot Spaanse tapas