De lekkerste recepten voor zelfgemaakte sauzen en dips
Be honest, sausjes en dipjes maken alles toch zoveel lekkerder? Een lekker sausje bij je biefstuk, salade of gewoon als dipje bij je french fries. Het kan nog lekkerder smaken, wanneer je de sausjes en dipjes helemaal zelf maakt! Wij delen overheerlijke recepten van zelfgemaakte sauzen en dipjes. Eetsmakelijk!
De lekkerste recepten voor zelfgemaakte sauzen en dips
1. Heksenkaas
Ben je ook zo dol op heksenkaas? Lekker om te serveren bij de borrel met dipstokjes, groente of op een stokbroodje. Deze zelfgemaakte heksenkaas wordt gemaakt met de volgende ingrediënten: prei, verse peterselie, roomkaas, knoflook, mayonaise, peper, zout en citroen. Dat wordt genieten!
2. Cocktailsaus
Iedereen heeft wel eens een fles cocktailsaus in de koelkast gehad. Het blijft een heerlijke klassieker die bij veel gerechten goed smaakt. Lekker voor bij de kip of een stukje entrecôte bijvoorbeeld. Maak je eigen whiskey cocktailsaus en je kan niet meer zonder!
3. Remouladesaus
Remouladesaus is perfect bij een stukje vlees of vis, denk aan zalm, kibbeling of een stukje gegrild vlees. Daarnaast maakt deze kruidigde saus ook je aardappeltjes en frietjes extra smaakvol. Je maakt de saus met een gesnipperd uitje, augurk, peterselie, kappertjes, mayonaise, mosterd en Griekse yoghurt.
4. Mosterd dille saus
Maak je eigen mosterd dille sausje, super makkelijk om te maken en echt overheerlijk. Lekker bij een broodje zalm, als dressing voor je salade of bij een stukje kaas. Je maakt de mosterd dille dip met 5 eetlepels mosterd, grove honing, 1 theelepel dille, zout en peper. Mega simpel om te maken, want je mixt gewoon alle ingrediënten door elkaar en je bent klaar! Et voilà, een verse mosterd dille dip voor bij de borrel.
5. Pepersaus
Een smaakvol pepersausje geeft net wat meer pit aan je vleesgerecht. Het voordeel aan deze saus is dat die binnen no time op tafel staat, ideaal als je bijvoorbeeld een etentje organiseerd voor vrienden. Begin met het verwarmen van boter in een pannetje en fruit hierin de ui met bloem aan. Voeg dan de runderbouillon en kookroom toe. Roer door met een garde. Vervolgens pureer je de saus met een staafmixer, zodat er geen klontjes meer te zien zijn. Voeg de peperkorrels toe en laat dit even intrekken door ze mee te koken. Voeg nog zout en peper toe en je sausje is helemaal klaar!