Dit zijn de lekkerste dips om te maken voor een feestje
Organiseer jij binnenkort een feestje? Dan is de avond natuurlijk niet compleet zonder lekkere hapjes. Dit zijn de lekkerste dipjes om te maken voor je volgende feestje.
Lees ook: Dit zijn de lekkerste vegan ontbijtrecepten
Sour cream & onion dip
Dit heb je nodig
- Twee eetlepels extra-vergine olijfolie
- Twee grote fijngesneden uien
- 350 gram zure room
- 120 gram mayonaise
- 50 gram bieslook
- Een theelepel zout
- Een snufje uienpoeder
- Een snufje knoflookpoeder
Zo maak je het
- Verhit een grote koekenpan op middenhoog vuur. Voeg hier olie aan toe. Zodra de olie warm is kan je je uien toevoegen. Bak deze gedurende tien minuten terwijl je regelmatig roert. Zet het vuur op laag en blijf de uien bakken totdat ze goudkleurig zijn. Dit duurt nog ongeveer 20 minuten. Laat de uien hierna eventjes afkoelen.
- Pak een schaal en doe hier je uien in samen met de zure room, mayonaise en bieslook. Voeg ook je kruiden toe. Roer alles goed door elkaar. Proef het en voeg eventueel extra kruiden toe als dit nodig is.
- Zet de dip afgedekt in de koelkast zodat het geheel koud kan worden voordat je het serveert met brood of crackers.
Spinazie en artisjok dip
Dit heb je nodig
- 230 gram roomkaas
- 180 gram mayonaise
- 180 gram zure room
- 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 100 gram geraspte witte cheddar kaas (bewaar wat extra voor de topping)
- 50 gram geraspte Gruyère kaas
- 250 gram fijngehakte spinazie
- 400 gram fijngehakte artisjokharten
- Twee fijngehakte teentjes knoflook
- Een theelepel citroenrasp
- Een halve theelepel chilivlokken
- Zout
- Peper
Zo maak je het
- Verhit de oven voor op 180 graden Celsius. Pak terwijl de over voorverwarmt een grote schaal en combineer hierin al je ingrediënten. Meng alles goed door elkaar. Maak het geheel af met een beetje zout en peper.
- Verplaats je mengsel naar een grote ovenschaal en zorg ervoor dat de dip goed verspreid is over de schaal. Maak de bovenkant glad met een spatel. Strooi wat van je extra cheddar over het mengsel heen.
- Bak het geheel gedurende dertig minuten totdat het geheel borrelt en de kaas bovenop lichtelijk goudbruin is.
- Haal je dip uit de oven en serveer het met brood of crackers.
Griekse feta dip
Dit heb je nodig
- 350 gram fetakaas
- 250 gram Griekse yoghurt
- 230 gram roomkaas
- 60 ml extra-vergine olijfolie
- Het sap en de rasp van een citroen
- Zout
- Twee eetlepels verse dille
- Een snufje chilivlokken
- 75 gram gesneden komkommer
- 75 gram gesneden cherry tomaten
Zo maak je het
- Pak een grote schaal en doe hier je fetakaas, yoghurt, roomkaas, olie, citroenrasp en citroensap aan toe. Pak een handmixer en mix het geheel op de middelste stand totdat het geheel goed gecombineerd en fluffy is. Voeg hierna je dille en chilivlokken toe en roer dit nogmaals door, zonder de mixer.
- Leg je gesneden komkommer en tomaatjes bovenop je dip en doe hier nog een scheutje olijfolie overheen als garnering. Serveer je dip met pitabrood.