5x de lekkerste recepten met oesters
Oesters: you love them or you don't. Oesters zijn perfect als heerlijk borrelhapje, voorgerecht of feestelijke amuse. Ze worden nog lekkerder als je ze op smaak brengt met passende ingrediënten. Serveer de kakelverse oesters vervolgens met een glas champagne en je zal zeker genieten van dit heerlijke Zeeuwse gerecht! Dit zijn 5x de lekkerste recepten met oesters.
1. Oesters met Balinese dressing
Deze Balinese dressing maakt je oesters nog smaakvoller dan ze al zijn. Hoe je deze overheerlijke dressing klaarmaakt? Mix 2 theelepels koriander, 1 theelepel fijngehakte gember, 1 fijngehakte chilipeper, 4 eetlepels limoensap, 5 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel vissaus en 0,5 theelepel bruine suiker door elkaar. Schep de dressing over de oesters heen en genieten maar van je zelfgemaakte dressing.
2. Gegratineerde oesters
Geef je een etentje bij je thuis? Maak dan deze gegratineerde oesters, een delicatesse die een mooie aanvulling is op je zelfgemaakte dinner. Start bijvoorbeeld met de oesters of geef ze tussendoor als amuse. Je gasten zullen niet weten wat ze proeven! Zelfs als je niet dol bent op oesters is dit een heerlijke variatie op de klassieke oester. Het knapperige randje door de broodkruimels in combinatie met de geraspte parmezaan, knoflook, bieslook, grapefruit en het sjalotje geeft een hele mooie bite. Enjoy!
3. Oesters met gin
Oesters met gin... dat klinkt als muziek in de oren! Dit gerecht staat binnen vijftien minuten op tafel en is heerlijk verfrissend in de zomer. Wat deze oesters zo speciaal maken? De frisse komkommer, limoen en bieslook samen met de bittere gin en de kruidige basilicumblaadjes. Yum!
4. Gebakken oesters
Gebakken oesters zijn echt zo lekker! Maak eerst de oesters open en vang het oestervlees op. Snijd het sjalotje fijn en fruit deze aan in de pan. Breng op smaak met peper. Nu is het tijd om de oesters droog te deppen in een handdoek. Bestrooi de oesters met bloem en bak ze in een pan met een klontje opgewarmde boter. Verwarm ook even de oesterschelpen in de oven. Als je oesters mooi goud zijn aangebakken, kan je ze terugleggen in de oesterschelp. Beleg de oesters met het gebakken sjalotje en smullen maar.
5. De klassieker
De klassieke oesters mogen natuurlijk niet ontbreken in het lijstje met de lekkerste recepten met oesters. Het enige wat je nodig hebt om deze oesters klaar te maken zijn: 2 sjalotten, 1 citroen, rode wijnazijn en natuurlijk oesters. Seveer de oesters in een mooie schaal met ijsblokjes om zo ook de klassieke look aan de oesters te geven. Eetsmakelijk!