De leukste papier-maché DIY ideeën

Hobby door Maj

Er zijn zoveel leuke DIY projecten te maken van papier-maché. Van zomerse fruit creaties tot aan leuke schalen voor op tafel: het is de perfecte bezigheid op een gezellige zondagmiddag. Daarom delen wij de vijf leukste papier-maché DIY ideeën. Veel plezier met het maken van je mooie papier-maché creaties!

Hoe maak je papier-maché?

Het enige wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met papier-maché is: behanglijm, krantenpapier, water, een schaal, een kwast, een mal en leuke inspiratie voor je papier-maché projecten! Het gaat er vooral om dat je papier (dat goed water opneemt) doordrenkt in lijm en deze vervolgens plakt op een malletje. Natuurlijk ligt het iets ingewikkelder en gaan er meer stappen aan vooraf. Hoe je precies aan de slag gaat met het maken van papier-maché lees je hier.

De leukste papier-maché DIY ideeën

1. Papier-maché lampion

Hoe gezellig staan deze leuke DIY lampionnen in je tuin? Ze zijn gemaakt van, hoe kan het ook anders, papier-maché en geven veel sfeer aan je tuin. Perfect om neer te zetten op een zomeravond. Save for later, want deze DIY is ook erg leuk om te maken met de kids richting halloween en Sint-Maarten.

     

2. DIY vogelhuisje

Knutsel dit te schattige vogelhuisje in de vorm van een ei. Erg leuk als decoratie in de tuin of om in je overkapping neer te zetten. Maak je creatie af met wat gevonden takken en een zelfgemaakt vogeltje van papier-maché. Cute.

     

3. Maak zelf schalen van papier-maché

Heb je te weinig schaaltjes in huis of wil je gewoon een aantal nieuwe exemplaren toevoegen aan je huidige collectie? Maak deze schaaltjes dan helemaal zelf van papier-maché! Geef ze een extra zomerse uitstraling door verschillende droogbloemen aan je ontwerp toe te voegen. Prachtig!

     

4. Vaas met papier-maché pulp

Heb je ergens oude flessen staan die je niet meer gebruikt? Gooi ze niet weg, maar ga er een leuk DIY project mee aan. Bedek deze glazen flessen met papier-maché pulp, dit is een papier-lijmmengsel dat met water kan worden gemengd. Je creëert dan een superleuk effect en kan de gepimpte flessen gebruiken als vaasje.

     

5. Zomerfruit schaal

Maak je eigen papier-maché zomerfruit schaal! Zet de schaal als zomerse decoratie op tafel en vul deze met vers fruit. Het staat lekker zonnig, je eet extra veel fruit door de leuke presentatie en het is ook nog eens helemaal self made. Win-win situatie!