Zo maak je het schoonmaken van je huis leuker

Life Hacks door Maj

Happy cleaning is een begrip dat we anno 2024 veel tegenkomen. Schoonmaken kan namelijk heel erg gezellig zijn, alleen je moet het wel leuk maken voor jezelf. Wil jij ook meer plezier krijgen in het schoonmaken van je huis? Wij delen onze favoriete lifehacks!

Zet je favoriete muziek of podcast op

Doe je oortjes in of zet de muziek boksen aan en ga voortaan dansend schoonmaken! De muziek of podcast geeft je energie, waardoor je juist naar het schoonmaken uitkijkt als een rustmomentje. Deze tip gaat het schoonmaken al zoveel leuker maken. Laat je even helemaal gaan en swingen maar!

Ga samen aan de poets

Samen is zoveel leuker dan alleen. Trommel je beste vriendin, zus of moeder op en ga samen aan de poets. Het geeft je motivatie en je maakt er op deze manier gewoon een gezellig me-time momentje van. Even lekker bijkletsen, samen zingen en gek doen. Maak er een wekelijks uitje van met elkaar en help elkaar met de nodige klusjes in huis. Echt zoveel gezelliger!

Gebruik heerlijk ruikende schoonmaakproducten

Fijne en mooie schoonmaakproducten zijn the key tot schoonmaakplezier. Het wordt minder een obstakel en het schoonmaken wordt oprecht ook leuker. Investeer in een fijne stofzuiger, dweil en gebruik lekker ruikende producten. Het voelt zo fijn wanneer je huis fris ruikt!

Lifehack: zie het schoonmaken als een workout

Zet de muziek aan en knallen maar! Maak van je schoonmaaksessie een intensieve workout, zo heb je meteen gesport voor die dag en ben je in beweging. Doe tussen het dweilen door een squat en ren een rondje door de kamer heen: lekker multifunctioneel. Het is ook een perfecte manier om je hoofd even helemaal leeg te maken. Focus je alleen op de workout, het schoonmaken en de muziek op de achtergrond.

Beloning voor jezelf

Na het schoonmaken en alle inspanning verdien je natuurlijk wel een beloning. Geef jezelf een uurtje rust met een lekker taartje erbij of kijk je favoriete serie. Heeft iemand je geholpen? Ga gezellig een drankje doen samen. Zo ben je gemotiveerd om sneller naar het doel toe te werken en dat is natuurlijk dat je huis schoon is. Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd.

Geef je interieur een upgrade

Als je dan toch bezig bent met het huis op orde te maken, kan het ook leuk zijn om je interieur een upgrade te geven. Geef de meubels een andere plek en voeg wat nieuwe accessoires toe in huis. Af en toe kan het heel fijn zijn om je huis een nieuwe look te geven.