Zo maak je makkelijk watermeloen schaafijs

Food door Linde

Op een warme zomerse dag wil je vaak twee dingen eten: ijs en fruit. Wij hebben de perfecte mix van beide en het is super makkelijk om thuis zelf te maken. Waar hebben we het over? Watermeloen schaafijs. Als je ook wil weten hoe je dit maakt, lees dan vooral verder.

Lees ook: Zo maak je zelf heerlijke waterijsjes van fruit

Ingredienten voor watermeloen schaafijs

Voor watermeloen schaafijs heb je maar twee ingrediënten nodig. Dit recept is voor 1 bakje ijs:

  • 400 gram watermeloen
  • Twee theelepels honing
  • Yoghurt (optioneel)
  • Citroensap (optioneel)

Hoe maak je het?

  • Haal de zaadjes uit de watermeloen (als je een roterende rasp hebt haal je de schil ervan af. Heb je dit niet? Laat dan de schil erop, dit is handig voor later)
  • Stop de watermeloen in de vriezer. Laat dit erin zitten tot deze hard is. Dit duurt ongeveer 2 uur.
  • Als de watermeloen bevroren en hard is, haal je deze uit de vriezer en schaaf je het in een bakje. Hier komt de schil van pas, wanneer je geen roterende rasp hebt. Je houdt de watermeloen dan vast aan de schil, zo gebruik je al het watermeloen vruchtvlees. Als je van yoghurt houdt, is het lekker het schaafijs op een bakje yoghurt te doen.
  • Wanneer je de watermeloen in je bakje hebt geschaafd, doe je er een beetje honing over en als je het lekker vindt, wat citroensap. Voilà, je watermeloen schaafijs is klaar om te eten.

Op TikTok delen mensen hun eigen versie van dit recept. De mevrouw in deze tiktok doet er bijvoorbeeld “lime juice, spicy honey, salt and basel” op haar watermeloen schaafijs.

@alexawhatsfordinner

Kan dit ook met ander fruit?

Dit recept is heerlijk, maar kan je dit ook met ander fruit maken? Ja, dat kan. Dit recept is lekker met: framboos, aardbei, perzik en bijna al het fruit dat je maar bedenkt. Dit is een voorbeeld van aardbeien schaafijs:

@littlefatboyfrankie

Ook lekker en handig. Je koopt namelijk bij de supermarkt gemakkelijk bevroren aardbeien.

Leuk en gezond

Zelf ijs maken is niet alleen heel leuk maar ook gezond. Er zitten geen toegevoegde suikers in of kleurstof en het smaakt nog steeds heerlijk. Het is leuk om te experimenteren met verschillende toppings bij verschillend fruit. Je experimenteert met munt en avocado of chilipeper en kaneel. De keuze is helemaal aan jou dat maakt het ook zo een leuk en lekker recept.