5x de leukste buitenactiviteiten in de zomer

Lifestyle door Maj

Ben je deze zomer niet van plan om ons eigen fijne kikkerlandje te verlaten en blijf je dit seizoen gezellig je vakantie in Nederland vieren? Er zijn genoeg leuke buitenactiviteiten om te ondernemen wanneer het zonnetje schijnt. Ga op stap met je partner, vrienden of familie en maak er een heerlijke zomer van.

Dit zijn 5x de leukste buitenactiviteiten in de zomer in Nederland

1. Openlucht bioscoop

Romantischer dan deze buitenactiviteit wordt het niet: bekijk je favoriete films in de openlucht met op de achtergrond een zonsondergang. In Nederland worden vaak openlucht filmfestivals georganiseerd. Natuurlijk kan je ook in je eigen tuin een avondje openlucht bioscoop organiseren. Enjoy!

2. Wijnproeverij

Ben jij een echte wijnliefhebber en wil je graag weten hoe wijn precies gemaakt wordt? Bezoek dan één van deze mooie wijnproeverij locaties in Nederland. Bij de Apostelhoeve in Maastricht beleef je een stukje Frankrijk in Nederland en bij de wijngaarden van St. Martinus. krijg je een leuke rondleiding door de wijngaarden en wijnkelders. De perfecte activiteit op een mooie zomerdag.

3. Organiseer een tuinfeest

Het is zo gezellig om de zomervakantie in te luiden met een groots tuinfeest. Vier de zomer met lekkere hapjes, cocktails en goed gezelschap. Begin met het bedenken van een leuke dresscode, zoals summer chique. Vervolgens stuur je (inclusief dresscode) de uitnodigingen de deur uit en ga je aan de slag met de voorbereidingen, zoals de drankjes en hapjes. Zet alles buiten klaar op tafel, maak het gezellig in de tuin met leuke accessoires en genieten maar! Om het je een stukje makkelijker te maken, zetten wij stap voor stap op een rij hoe je het perfecte tuinfeest kan organiseren. Cheers!

4. Openluchtmusea bezoeken

Ga jij voor een leerzame dag in de buitenlucht? Nederland kent echt prachtige openluchtmusea. Het openluchtmuseum in Arnhem bijvoorbeeld is echt een hele mooie plek om te bezoeken (ook met kids). In het openluchtmuseum vind je veel originele gebouwen van soms wel tweehonderd jaar oud, die ooit echt ergens stonden in Nederland. Denk aan boerderijen, fabrieken, naaiateliers, molens en een ziekenhuis. Ben je toch meer geïnteresseerd in scheepvaart en de VOC? Ontdek dan in Batavialand in Lelystad alles over de reizen van de Batavia en Archeologie. Zo zijn er nog veel meer openluchtmusea in Nederland die een must zijn om een keer te bezoeken.

5. Naar het strand in Nederland

Voor een fijn strand hoef je echt niet naar het buitenland, want Nederland kent ook veel leuke stranden waar je heerlijk kan vertoeven voor een dagje. Denk aan Bloemendaal, Zandvoort of scheveningen. Neem een leesboek mee, ga lekker lunchen bij een beachclub en niet geheel onbelangrijk: geniet van de zon!