Ga je binnenkort trouwen? Dit zijn 6 bruiloft lifehacks

Life Hacks door Maj

Ga je binnenkort trouwen en wil je dat deze dag (probably, yes) perfect wordt? Wil je alles tot in de puntjes uitgedacht en geregeld hebben? Dan is het wel fijn om af en toe een beetje te kunnen cheaten met behulp van verschillende lifehacks. Deze lifehacks gaan veel chaos wegnemen op de dag zelf, zodat je alleen maar kan genieten. Dit zijn 6x handige bruiloft lifehacks die iedere bruid en bruidegom gezien moet hebben.

1. Een website voor de bruiloft

Ben je online een beetje handig? Wanneer je gasten de trouwkaart zijn verloren, kan het voor hun heel fijn zijn om de locatie, dresscode en de tijden bijvoorbeeld terug te kunnen zoeken op een website. Het scheelt voor het bruidspaar zelf ook veel tijd, doordat je geen appjes of belletjes krijgt over meer informatie. Je stuurt gewoon de link van de website door en de gasten hebben alle informatie die ze nodig hebben. Dat is nog eens handig!

2. Wedding kit

Vergeet nooit je wedding kit mee te nemen met belangrijke musthaves. Denk aan plakband, naald en draad in de kleur van de jurk en het pak van de bruidegom, pleisters, fashiontape, boobtape, deo, wattenstaafjes en paracetamol. Zo zijn er vast nog talloze dingen die in je hoofd opkomen gedurende de periode richting de bruiloft. Leg deze meteen klaar in de wedding kit, zodat je deze op de dag zelf mee kan nemen.

3. Beauty lifehacks 

Zorg er altijd voor dat je tijdens het opmaken en het doen van je haar een bovenstukje draagt met knoopjes. Het is echt heel vervelend als je je shirt nog over je make-up en haar moet trekken. Verder zijn waterproof mascara (vanwege de emotionele momenten) en blotting paper ook erg fijn om bij je te hebben.

4. Neem een handstomer mee

Neem altijd een handstomer mee richting locatie. Vaak zit er toch nog een kreukel in de jurk van de bruid of in de blouse van de bruidegom. Met een handstomer verwijder je deze kreukel binnen no time!

5. Blaren voorkomen

Je nieuwe trouwschoenen zullen nog niet helemaal top lopen en om ze nou een paar dagen gaan in te lopen, is ook niet de ideale situatie. Doe een stevige sok aan in je schoenen en houd er een warme föhn op, zodat ze vormen naar je voet. Je zult merken dat de schoentjes op de dag zelf heerlijk lopen.

6. Enveloppen goed opbergen

Op de grote dag ontvang je waarschijnlijk veel enveloppen met geld. Zet op locatie een leuke enveloppendoos neer met een slotje, zodat deze goed beveiligd staan. Geef de doos aan je ceremoniemeester of iemand die je vertrouwd, zodat die een goed plekje krijgt.