5x ideeën om je veranda te stijlen

Wonen door Maj

De zomer gaat bijna van start en dat betekent dat we weer gaan genieten van het buitenleven. Wanneer het zonnetje schijnt, wil je natuurlijk wel lekker buiten kunnen zitten in de veranda bijvoorbeeld. Krijg je een nieuwe veranda of wil je deze gewoon even een leuke upgrade geven? Wij delen 5x ideeën om je veranda te stijlen.

1. Vloerkleed in de veranda

Een vloerkleed maakt je veranda meteen een stukje gezelliger en vooral huiselijker. Kies een vloerkleed uit die helemaal past bij de stijl van de veranda. Zet er een leuk zitje op en jij gaat deze zomer heerlijk genieten van het buitenleven!

     

2. Relaxen in een hangstoel

Een hangstoel is zo lekker om even in te relaxen. Duik na een drukke werkdag de hangstoel in, geniet van de laatste zonnestralen en pak er een ontspannend boek bij.

     

3. Glazen schuifwand

Een glazen schuifwand is heerlijk als het nog wat frisser is buiten. Op deze manier kan je al eerder gebruik maken van de veranda, ook als het wat kouder is of in de avond begint af te koelen. Je doet gewoon de schuifwand dicht en je voelt geen wind, regen of kou meer. Ideaal!

     

4. Maak het gezellig met wat groen

Wil je de veranda wat speelser maken en meer betrekken bij de tuin? Zet dan wat leuke planten neer. Ga voor een aantal verschillende soorten die goed tegen zonlicht kunnen of andere omstandigheden in de veranda. Plaats ze in een leuke pot en je veranda krijgt meteen meer sfeer!

     

5. Goede verlichting

Verlichting is heel erg belangrijk in de veranda. Vooral als het buiten donker begint te worden, wil je wel goede verlichting hebben hangen. Daarnaast is duidelijke verlichting ook fijn als je een boek wilt lezen of spelletjes wilt spelen in de veranda. Denk naast felle verlichting ook aan sfeerverlichting, dit is minstens net zo belangrijk. Hang bijvoorbeeld wat leuke lichtsnoeren of lampionnen op voor een gezellig en cozy effect.

     

6. Buitenkeuken

Buiten eten, tuinfeestjes en barbecueën: de zomer gaat van start en hoe leuk is het om buiten in je tuin te kunnen kokerellen. Bij een buitenkeuken is het belangrijk dat deze goed droog staat, dus onder de veranda is dé perfecte plek. Verder zijn er nog een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en daarom delen wij maar al te graag inspiratie voor de perfecte buitenkeuken. Laat die mooie zomeravonden maar komen!