Maak je tuin summer proof met deze handige tips

Wonen door Maj

De zomer komt eraan en dat betekent dat we weer vaker buiten gaan eten, borrelen en regelmatig lekker de barbecue aansteken. Het blijft langer licht en ook tot later op de avond warm, waardoor we meer quality time in de tuin gaan doorbrengen. Tijd om je tuin helemaal onder handen te nemen en summer proof te maken met deze handige tips!

1. De grote tuin schoonmaak

De grote schoonmaak is van de meeste tuinliefhebbers geen favoriete bezigheid, maar het is wel een belangrijke klus wanneer je de tuin summer proof wilt maken. Begin met het verwijderen van groene aanslag van het terras door biotex, schoonmaakazijn of groene zeep te gebruiken. Hoe je deze klus precies klaart lees je hier. Daarna is het tijd om al het onkruid te verwijderen tussen de tegels, alles te snoeien en je tuin helemaal schoon te vegen met een bezem.

2. Nieuwe planten en bloemen

Nu alles weer helemaal netjes is, is de volgende stap de tuin opfleuren met leuke planten en bloemen. Zaai zelf een aantal planten of koop kleurrijke bloemen bij het tuincentrum. Kijk vooral naar de verzorging die de plant nodig heeft, op wat voor plek deze moet staan en hoeveel water die nodig heeft. Kan jij dit de plant bieden? Kijk anders verder naar planten en bloemen die minder verzorging nodig hebben, zodat ze niet overstuur gaan. Zet ook een aantal leuke bloemen in potten door de tuin heen neer, dit maakt het meteen veel gezelliger!

3. Gras maaien

Vergeet ook zeker niet om het gras onder handen te nemen. Eigenlijk kan je vanaf de lente al beginnen met maaien en in de zomer is het belangrijk om het gazon mooi bij te houden. Zo kijk je altijd uit op een verzorgd en strak gemaaid gazon!

4. Zet een mooie tuinset neer

Een mooie tuinset is erg fijn om optimaal te kunnen genieten van je tuin. Ga voor een ontspannende loungeset of juist een eettafel met stoelen waar je lekker kan gaan dineren. Kies aan de hand van jouw behoeftes een passende tuinset. Als de tuin groot genoeg is, kan je bijvoorbeeld onder de veranda een eettafel zetten en achterin de tuin een lounge setje met relaxe stoelen.

5. Leuke decoratie

Om het extra gezellig te maken kan je de tuin afmaken met leuke decoratie, zoals vrolijke kussentjes, lampjes en bloempotten. Zet in de avond de lampjes aan om het sfeervol en cozy te maken. Dat worden lange zomeravonden genieten van het mooie weer!