Wil je een industriële woonkamer? Hier zijn 5 interieurtips

Wonen door Maj

Er zijn veel verschillende en uiteenlopende interieurstijlen, maar de industriële look is op dit moment weer erg populair. Bij de industriële woonkamer denk je aan robuust, zwart, staal en stoere elementen. Toch kan het best lastig zijn om deze stijl door te voeren in je huidige woonkamer. Wij delen 5x interieurtips om de perfecte industriële woonkamer te realiseren.

1. De vloer en muren

Begin met de vloer van je woonkamer. Is de basis hiervan goed om een industriële feeling te creëren of heeft het nog wat extra's nodig? Een gietvloer of een betonvloer past perfect in deze stijl. Verder zijn robuuste muren met bakstenen en donkere kleuren ook een must voor je industriële woonkamer. Bekijk wat de mogelijkheden zijn en maak een moodboard met verschillende ideeën. Bepaal uiteindelijk wat je wilt veranderen en pak dit aan voordat je aan de slag gaat met de meubels.

2. Kozijnen verven

Kozijnen zijn een belangrijk onderdeel voor de uitstraling van de woonkamer. Om het industriële gevoel na te bootsen, zijn donkere kozijnen erg mooi. Verf de kozijnen bijvoorbeeld zwart voor een stoere look. Combineer de zwarte kozijnen met donkere raambekleding, zoals jaloezieën. Deze aanpassing kan echt al een heel groot verschil maken.

3. Industriële meubels in de woonkamer

Dan is het tijd om industriële meubels uit te zoeken. In vintage en tweedehands woonwinkels staan vaak hele mooie parels. Hier vind je stoere items voor een lage prijs en ook nog eens een stukje duurzamer. Denk aan een metalen kast, een leren bank en stoelen in een zwarte of cognac kleur. Let vooral goed op of de materialen van de meubels passen bij de stijl die je wilt toepassen in huis.

4. Robuuste lampen

Lampen zijn een groot onderdeel bij het creëren van een industriële woonkamer. Ga voor grote stalen zwarte lampen boven de eettafel en een stoere staande lamp in de hoek van de woonkamer. Verder kan je ook nog met zwarte spots werken in de woonkamer. Let ook op de verlichting, het is natuurlijk wel fijn als deze warmte uitstraalt en de donkere kleuren goed op kan halen.

5. Stoere decoratie

Om je woonkamer helemaal af te maken, kunnen een aantal stoere decoratie items niet ontbreken. Houd het wel rustig en ga voor een aantal grote eyecatchers. Less is more in dit geval. Denk aan een grote plant en een mooie grove vaas. Zo pimp je de woonkamer met een aantal leuke accessoires, zonder het meteen te rommelig te maken.