6x Inspiratie voor de kinderkamer

Wonen door Maj

Het kan zo leuk zijn om de kinderkamer te vernieuwen en helemaal te pimpen. Toch kan het erg lastig zijn om mooie items uit te zoeken, want er komt veel kijken bij het uitzoeken van deze meubels en accessoires. Denk aan een passend kleurenpalet voor de kinderkamer en de stijl die hierbij past. Ben je op zoek naar inspiratie voor de kinderkamer? Van natuurtinten tot aan leuke DIY ideeën: wij delen 6x Inspiratie voor de kinderkamer.

1. Inspiratie uit de natuur

Natuurtinten doen het erg goed op de kinderkamer. Ze creëren een bepaalde rust die voortkomt uit de natuur. Denk aan de kleuren pastel blauw, groen, okergeel, terracotta en beige. Blauw doet ons bijvoorbeeld denken aan de zee en groen aan de planten en bomen. Natuurlijk kan je ook verschillende kleuren combineren met elkaar. Geef de muren een terracotta kleur en zet beige meubels neer voor een sereen en ontspannen geheel. Samen geven ze een warme en fijne sfeer aan de kinderkamer, waar de kleine heerlijk tot rust kan komen.

        

2. Posters op de kinderkamer

Pimp de muren van de kinderkamer met deze te schattige posters. Zorg ervoor dat ze allemaal mooi in het kleurenpalet vallen en niet te druk zijn, maar juist een bepaalde rust geven aan de uitstraling van de kamer. De posters geven veel gezelligheid en maken de kinderkamer helemaal af. Ga voor posters met lieve quotes, afbeeldingen en bijvoorbeeld de naam en het sterrenbeeld van je kindje.

        

3. Schommelstoel

Hoe leuk is deze kinder schommelstoel? Deze eyecatcher staat superleuk in de kinderkamer en is heel fijn om een boekje in te lezen of lekker in te spelen. Kies voor een schommelstoel met houten poten en een teddy zitting voor een leuk speels effect op de kinderkamer.

        

4. Bloemetjesbehang

Bloemen doen het altijd goed en anno 2024 al helemaal, want het is een echte trend op het gebied van interieur. Kies voor een bloemetjesbehang in neutrale kleuren om het nog wel lekker rustig te houden in de kinderkamer zonder al teveel prikkels. Zeg nou eerlijk, je wordt toch meteen vrolijk als je naar dit gezellige behang kijkt?

        

5. Houten meubelknopjes

Geef de kasten een upgrade met nieuwe meubelknopjes van hout. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, zoals allerlei leuke diertjes en figuurtjes. Als je de kasten helemaal wilt pimpen, kan je ze ook eerst een nieuw kleurtje geven en daarna de meubelknopjes veranderen. Zo heb je binnen no time een nieuwe kast op de kinderkamer staan.