Ontdek de 5 woontrends voor 2024

Wonen door Maj

Een nieuw jaar betekent, nieuwe woontrends! Klein voorproefje, in 2024 kijken we bij het inrichten van een huis steeds meer naar duurzaamheid en zien we veel meubels in organische vormen voorbijkomen. Het draait om de volgende drie begrippen: stijlvol, minimalistisch en herbruikbaar. Op deze drie woorden komen we nog vaak terug, want dit zijn de 5 woontrends voor 2024.

Modern vintage 

Modern vintage klinkt erg tegenstrijdig, want hoe kan iets modern en tegelijkertijd vintage zijn? Toch zijn deze twee stijlen heel mooi te combineren. Mix antieke elementen met een aantal moderne touches en creëer zo een hele unieke stijl. Probeer een goede balans te vinden tussen modern en vintage, door bijvoorbeeld een klassieke stoel te combineren met hippe kussens. Werk met zachte pastelkleuren en voeg af en toe een old-fashioned patroon toe voor een extra vleugje vintage.

Duurzaam leven

Het begrip duurzaam komt al een tijdje in ons woordenboek voor. Toch zien we anno 2024 steeds meer het belang van duurzaamheid in ons interieur terugkomen. Probeer materialen en meubels te hergebruiken en gooi ze niet zomaar weg. Er bestaan genoeg leuke DIY projecten om een meubelstuk een nieuw leven in te blazen. Wil je toch een vervangbaar meubel? Ga dan eens een aantal tweedehands of vintage winkels af, hier staan vaak echte parels tussen. Verder zijn duurzame materialen ook belangrijk. Denk aan meubels van gerecycled materiaal of een eetkamerstoel gemaakt van PET-flessen. Kijk ook eens lokaal en waardeer het productieproces achter een interieur item die niet gemaakt is door middel van massaproductie.

Een kleurrijke twist

Kleurrijke accessoires, meubels en schilderijen: in 2024 zien we een kleurrijke twist maar te graag verschijnen in ons interieur. Van een funky roze bank tot aan een een ronde groene eettafel: ga helemaal los met deze trend. Eén ding is zeker: je wordt meteen vrolijk van deze trend!

Organische vormen

Organische vormen zien we in allerlei soorten voorbijkomen in ons interieur. Denk aan een organische salontafel, een organische spiegel en een organische zitstoel. De zachte vormen in je interieur zorgen voor een speelse en ruimtelijke look. Ze doorbreken de harde en rechte hoeken. Organische vormen passen vooral heel mooi bij een Scandinavisch of Japandi interieur.

Minimalistisch interieur

Om nog even terug te komen op de populaire trend Japandi waar minimalisme voorop staat: een minimalistisch interieur mag zeker niet ontbreken in het lijstje woontrends voor 2024. Bij minimalisme draait het om weinig woonaccessoires, rustgevende kleuren en duurzame materialen. Houd het heel sereen en zorg voor zachte verlichting in huis. Dimbare lichten zijn een goede tip, zodat je zelf kan bepalen hoe fel je het licht in huis wilt hebben.