Geef je badkamer een make-over met behulp van deze tips

Wonen door Maj

Ben je uitgekeken op je huidige badkamer of heb je zin in een nieuwe look? De badkamer is een plek waar je veel tijd doorbrengt om lekker te relaxen en tot jezelf te komen. Daarom is het des te belangrijker dat de badkamer een plek is waar je helemaal tot rust komt. Geef je badkamer een make-over met behulp van deze tips!

1. Badkamertegels

Badkamertegels doen heel veel voor de uitstraling van je badkamer. Kies er bijvoorbeeld voor om één muurtje opnieuw te tegelen, dit kan al een groot verschil maken. Of durf te combineren en match verschillende tegels met elkaar. Gebruik verschillende tegels voor de vloer en de wanden of plaats een ander soort tegel in de douche. Maak eerst een moodboard op Pinterest en bekijk welke stijl jij mooi vindt in de badkamer. Ga je voor rust en eenvoud of juist voor stoer en industrieel?

2. Meer groen in de badkamer

Planten in de badkamer staan heel erg mooi. Ze zorgen voor een ontspannende uitstraling en geven je een wellness gevoel. Daarnaast zorgen ze ook voor genoeg zuurstof, wat natuurlijk top is als je na een lange werkdag lekker wilt bijkomen. Let wel op dat je plantjes neerzet die goed bestendig zijn tegen vocht, zoals de Aloë Vera plant of de krulvaren.

3. Nieuwe badkameraccessoires

Vind je de basis van je badkamer mooi, maar wil je met een aantal kleine aanpassingen een groot verschil maken? Ga dan voor nieuwe badkameraccessoires! Een nieuw zeeppompje, een hippe badkamermat en heerlijke geurstokken: accessoires kunnen veel doen voor je badkamer. Leuke opbergmandjes zijn ook ideaal om toe te voegen aan je badkamerinterieur, het ziet er dan meteen opgeruimd en organized uit.

4. De kranen

Kranen zien we tegenwoordig in allerlei verschillende kleuren en materialen voorbijkomen. Ze geven een bepaalde luxe aan je badkamer. Door de kranen te vervangen in bijvoorbeeld een messing of gun metal variant, krijgt je badkamer al meteen een ware make-over. Pas ook de accessoires hierop aan, zodat het uiteindelijk één mooi geheel wordt.

5. Verlichting

Kies voor sfeervolle verlichting in de badkamer. Natuurlijk is het prettig als je genoeg ziet wanneer je voor de spiegel staat, maar probeer wel rekening te houden met het gevoel die licht geeft. Het blijft een ruimte waar je lekker tot rust wilt komen. Dimbare lichten zijn daarom een hele fijne optie. Wanneer je gaat douchen kan je de lichten dimmen en als je gaat opmaken zet je ze hoger voor meer licht.