DIY: knutselen voor Moederdag met de kids

Hobby door Maj

Wat is er leuker dan gezellig samen met de kids knutselen voor Moederdag? Het is erg waardevol om deze knutselwerkjes ter herinnering te bewaren en je kids hebben een mega gezellige dag. Wij delen vast wat inspiratie, voor als jullie aan de slag gaan met het knutselen voor Moederdag!

1. Kaarsen versieren

Hoe gezellig om samen met de kids kaarsen te versieren! Schrijf samen lieve teksten op de kaarsen, zoals 'voor de liefste mama' en maak vrolijke tekeningen. Super leuk op je nachtkastje of om gezellig aan te steken als jullie samen een filmpje gaan kijken.

  

2. Canvas tas beschilderen met vingerverf

Met vingerverf kunnen de kinderen helemaal losgaan (op de canvas tas dan, let wel op met je meubels). Maak de leukste creaties, zoals schattige diertjes, hartjes of bloemetjes. En mama kan de tas gebruiken voor de boodschappen of om mee te nemen naar de sportschool. Het perfecte cadeau voor Moederdag!

  

3. Bosje bloemen

Een bosje bloemen is altijd leuk om te krijgen, en al helemaal zelfgemaakt door je lieve kinderen! Het enige wat je nodig hebt is een lege wc-rol en gekleurd papier. Dat is nog eens een vrolijk lente bosje om op de eettafel te zetten.

  

4. Moederdag knutselen met een kei

Een klassieker, maar wel altijd leuk om te maken: het versieren van een kei. Koop een aantal watervaste stiften in verschillende kleuren en versier de kei met grappige teksten en tekeningen. De tekst: 'je bent een kei', blijft toch ook altijd een topper!

  

5. Plant versieren

Koop een leuk plantje en laat je kinderen de pot versieren met stickers, verf, papier, glitter enzovoort. Steek twee satéprikkers in de grond en maak als finishing touch een leuk vlaggetje met 'mama' erop. Geef de plant een gezellig plekje in huis of in de tuin, zodat je elke keer wanneer je ernaar kijkt een lach op je gezicht krijgt.