Inspiratie nodig? 4 dingen die niet mogen missen in de kinderkamer

Wonen door Zita

Als je kinderen hebt, weet je dat er een hoop komt kijken bij het inrichten van een kinderkamer. Wat hoort er allemaal thuis in een kinderkamer? Welke kleur verf je de muren? Wat voor bed koop je voor je kind? Waar zet ik het kinderbureau neer? Allerlei vragen waar jij misschien niet het antwoord op hebt, maar wij gelukkig wel. Heb je inspiratie nodig bij het inrichten van de kinderkamer? Stop dan met zoeken, want wij hebben een paar goede tips voor je.

Een kinderbureau

Iets wat onmisbaar is in de kamer van je kind(eren), is een bureau. Een kinderbureau is een plek waar je kind huiswerk maakt, maar ook de mogelijkheid heeft om te tekenen, knutselen, schrijven of spelletjes te spelen. Als je kiest voor een bureau als bijvoorbeeld de Clover Living Wall Desk, zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Zo’n bureau bestaat uit meerdere onderdelen: het bureau zelf, het krukje met opbergruimte en een magnetisch wallboard. Hang de gemaakte tekeningen op aan het wallboard en berg speelgoed op in de opbergruimte. Hoe fijn! Zet het bureau tegen de muur, zodat er nog genoeg ruimte is voor andere spullen.

clover living kinderbureau

Het bed

Iets anders wat niet te missen is in de kinderkamer, is een bed. Want ja, je kind moet natuurlijk ook slapen. Wat voor bed je koopt, is erg afhankelijk van hoe oud je kind is. Er bestaan ook bedden die meegroeien met je kind. Dat is erg handig, want zo hoef je niet om de zoveel jaar een nieuw bed te kopen. Zeker voor kleinere kinderen is dit erg handig. Kies voor kleine kinderen voor een bed waar ze niet makkelijk uitvallen om ongelukjes te voorkomen.

Kledingkast

Sommige ouders kopen nog meer kleren voor hun kinderen van voor zichzelf. Het is dan erg fijn als je ook opbergruimte hebt voor de kleren. Nog fijner is het om een aparte kledingkast te hebben voor je kind en niet dat alle kleding bij jou in de kast moet. Koop bijvoorbeeld een ladekast waar je ook nog dingen op kan zetten. Op die manier maak je optimaal gebruik van de ruimte.

Opbergkist

Als die losse spullen die constant rondslingeren in de kinderkamer, waar laat je ze? Een opbergkist is hiervoor de ideale uitkomst. Als je wil dat je kind in een rustige omgeving speelt of huiswerk maakt aan hun kinderbureau, is het fijn als de kamer is opgeruimd. Maak van het opruimen iets leuks en stop alles samen in de kist waarvoor die bedoel is. Op die manier zorg je voor een fijne omgeving voor je kind waar ze kunnen spelen, leren en creatief kunnen zijn.