5x borrelplank hacks om de mooiste borrelplank te creëren

Life Hacks door Maj

Heb je iets te vieren, geen zin om uitgebreid te koken of wil je gezellig het weekend inluiden? Een borrelplank komt eigenlijk altijd wel van pas. Wanneer je een borrelplank maakt, wil je deze natuurlijk wel mooi serveren. Wij delen 5x borrelplank hacks om de mooiste borrelplank te creëren.

1. Begin met de basis

Begin altijd met met de basis door een aantal schaaltjes neer te zetten op de plank. Deze schaaltjes ga je vervolgens vullen met lekkere dips en groentes. Zo kun je heel gemakkelijk om de schaaltjes heen decoreren en hoef je niet uit het niets te beginnen met het opmaken van de plank. Daarnaast is het handig om altijd de grote producten als eerste neer te leggen, zoals de kazen. Later ga je de borrelplank opvullen met nootjes en druiven.

     

2. Werk met hoogteverschillen

Werk altijd met hoogteverschillen om de plank wat speelser te maken. Zet bijvoorbeeld hoge glazen op de plank neer waar je dipstokjes of paprika in kunt zetten. Een mandje met brood of hoger schaaltje gevuld met wat zoetigheid kan ook al heel veel doen voor de uitstraling van je plank.

     

3. Mooie presentatie van je borrelplank

Een goede presentatie van je borrelplank maakt al een heel groot verschil. Maak bijvoorbeeld deze leuke wraps. Ze zijn net even wat mooier gedecoreerd dan normale wraps en geven veel uitstraling aan je borrelplank. Een kleine moeite, die zeker een lach tovert op de gezichten van je gasten. Genieten maar!

     

4. Salami flower 

Fleur je borrelplank op met deze te leuke salami flower! Hoe je deze creatie maakt? Het enige wat je hiervoor nodig hebt is, jawel, een wijnglas. Vouw elke keer een salamiplakje over het glas heen en blijf dit een aantal keren herhalen. Zo bouw je verschillende laagjes op . Houd vervolgens het glas ondersteboven op de borrelplank en je hebt een super leuke salami flower! Hoe cute is dat?

     

5. Opvulling

Opvulling is heel erg belangrijk voor een mooie borrelplank, dit maakt de borrelplank namelijk veel minder karig. Eigenlijk hoor je bij een goede stevige borrelplank geen stukjes van de plank meer te zien. Waarmee je de borrelplank gaat opvullen? Denk aan amandelen, pistache noten, walnoten, chocolade pinda's en crackertjes. Fruit is ook heel erg lekker tussen al het hartige door, bijvoorbeeld druiven, bosbessen, bramen, aardbeien en gedroogd fruit. Yum!