Koningsdag is deze maand; zo ga je stijlvol én oranje de dag door

Beauty & Mode door Kyra

Koningsdag staat voor de deur en dat betekent maar één ding; oranje! De straten veranderen in een oranje zee. Je wil natuurlijk niet als enige buiten de boot vallen door niets oranje aan te doen. Wij geven je inspiratie voor de beste koningsdag outfit.

Zo stijl je oranje het beste voor koningsdag!

Lees ook: Leuke Koningsdag activiteiten voor het gezin

Blazer

Een blazer is een leuke manier om oranje in je outfit te verwerken. In april is het vaak nog niet zo warm in Nederland, dus is zo’n blazer perfect. Je hoeft geen jas aan, maar je heb toch nog net dat warme laagje waardoor je niet bevriest. Begint het zonnetje te schijnen en krijg je het warm? Geen zorgen, je knoopt deze blazer gemakkelijk om je middel of om de schouders. Zo ben je nog steeds oranje!

Jurk

Een jurkje is alles behalve verkeerd deze koningsdag. Vooral een oranje is een goede keuze! Ga je voor een lange met een split of een kortere, wijde jurk? Waar je ook voor gaat, het gaat je goed staan. Ook de schoenen en accessoires zijn hierbij belangrijk. Een witte gymp is de beste keuze, omdat je hier het langst op overleeft. Match de accessoires met de kleur van je schoenen, zodat het een samenhangend geheel is.

Helemaal oranje

Waarom subtiel als je ook helemaal los mag? Het hele land is oranje, jouw uitbundige outfit valt echt niet op in die zee van kleur. Ga van top tot teen in oranje. Oranje schoenen, oranje sieraden, oranje tas, oranje jas en ga zo maar door. Elk kledingstuk verandert in oranje. Verf ook je nagels oranje voor de ultieme koningsdag look. We willen er nog wel stijlvol bij lopen, dus kies wel voor kledingstukken die een beetje bij elkaar passen. Let er ook op dat de oranje kleur bij elk stuk hetzelfde is.

Accessoires

Liever niet een outfit aan die oranje is, omdat je het toch niet meer gaat dragen of omdat je het lelijk vindt? Geen probleem, er zijn genoeg accessoires die oranje zijn én je outfit net dat stukje oranje geeft dat nodig is. Bijvoorbeeld een leuke haarband, een zonnebril of een armband maken het af. Deze stukken doe je overigens in de rest van het jaar ook nog aan, terwijl andere stukken in je kledingkast stof happen.

Kort bloesje

Is het mooi weer met koningsdag? Yes, dat is fijn. Geen jas die je meesleurt en niet je outfit verbergt. Het is tijd om alles uit de kast te halen. Zo ook dit leuke bloesje. Het is korter dan normaal, wat het meer flair geeft. Maak de lichte outfit af met een lichte spijkerbroek en een wit topje. Zonnebril op en je bent klaar om te feesten! Vergeet dan niet de zonnebrand, want we willen niet rood kleuren.

Broek

Een oranje broek is natuurlijk ook geweldig. Het is een echte eyecatcher. Deze broek zie je al van ver aankomen, als je naar beneden kijkt. Op een druk festivalterrein zie je dit misschien weer minder, door het aantal mensen dat om je heen staat. Maak daarom ook gebruik van een accessoire, zodat je outfit één samenhangend geheel is én je sowieso oranje ziet, of je het nu van boven of beneden ziet.