Maak je balkon summer ready, door middel van deze tips

Wonen door Britt

Nog even en we beginnen onze dag weer met een kopje koffie op het balkon. Op dit moment staat het balkon er vast nog treurig bij en daar word jij ook treurig van. Maak je balkon summer ready, door middel van deze tips.

Lees meer: Zo creëer jij je eigen mini-tuin op je balkon

Een buitenkleed

De beste en snelste manier om je balkon een snelle make-over te geven, is door middel van een buitenkleed. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten kleden op de markt. Denk aan kleden met riet, zwart/wit of in de kleur van jouw interieur. Een buitenkleed is gemaakt voor buiten en is bestemd tegen water. Is de summer ready? Laat dan het kleed vooral gezellig liggen, want ook het kleed is bestemd tegen het koude weer van de winter.

Een balkontafeltje 

Een gezellig klein balkon heeft ook een nadeel, namelijk ruimte te kort. Wij snappen dat je wel lekker aan een tafeltje achter je laptop wil zitten of een bord pasta wil eten in het avondzonnetje. Er zijn genoeg leuke tafeltjes te koop die perfect passen op jouw gezellige balkon. Geen zorgen, je hoeft geen meters van je balkon in te leveren. Kies uit een half tafeltje dat je tegen de reling van je balkon zet of eentje die je ophangt. Met een tafeltje op je balkon ben jij zeker summer ready.

Breng binnen naar buiten

Het mooiste is natuurlijk dat je huis en balkon één geheel is. Laat de kleuren terugkomen op je balkon, door middel van kussentjes, dekentjes en plantenbakken. Kies voor zwarte kussentjes die matchen bij jouw zwarte keuken of voor donkergroene plantenbakken in dezelfde kleur als jouw woonkamermuur. Dit zorgt ervoor dat jouw woonkamer optisch groter lijkt en jouw balkon summer ready.

Vervang je vloer 

Een leuke vloer op je balkon brengt jouw balkon naar een next level. Geen zorgen, dit hoeft geen bakken met geld te kosten. Zo heb je klikbare vloertegels die je zelf makkelijk installeert, over je oude balkontegels heen. Deze makkelijke ingreep zorgt voor een totaal nieuwe look en maakt jouw balkon helemaal summer ready.

Voeg leuke planten toe 

Planten zorgen natuurlijk voor de echte summer vibes. Kies bijvoorbeeld voor een wandzak vol met violen, een leuk fruitboompje, een mooie hortensia of een klimop door je reling. Let je wel op met de klimop niet het balkon van je buren verpest? Ruzie met je buren zorgt er niet voor dat je in de zomer lekker relaxt op je balkon zit.

Lichtjes

Hoe cute is het als je tijdens de warme zomeravonden op je balkon zit met gezellig licht? Kaarsjes maken elke ruimte gezelliger en zo ook je balkon, maar ook lichtjes maken jouw balkon af. Kies voor een leuke slinger met lampjes, een mooie lantaarn of een tafellamp voor buiten.