6 ideeën voor een Japandi interieur

Wonen door Maj

Bij de interieurstijl Japandi draait het vooral om zachte kleuren en een mix van Scandinavisch en Japans minimalisme. Het zorgt voor veel rust en warmte in huis, wat je interieur weer heel aesthetic en fotogeniek maakt. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen om deze stijl zelf in huis te creëren? Dit zijn 6 ideeën voor een Japandi interieur.

1. Materialen

De juiste materialen zijn de eerste stap naar je Japandi interieur. In deze stijl wordt heel veel gebruik gemaakt van hout en dan vooral donker eikenhout. Dit zorgt meteen voor een hele warme en sfeervolle uitstraling. Een tip om de juiste materialen uit te kiezen: houd het altijd eenvoudig. Het kan wel leuk zijn om te spelen met organische vormen, zoals een organische salontafel. Zo maak je het toch iets speelser, maar houd je het wel bij de Japandi stijl.

2. Minimalisme 

Minimalisme is dé manier om een Japandi interieur te creëren. Een overload aan woonaccessoires is dan ook echt een no go. Filter alleen nog de woonaccessoires die qua kleuren passen binnen je Japandi interieur en berg de overige accessoires op. Kies voor statement accessoires, zoals een grote vaas met veel lijnen of een schilderij met verschillende vormen en nude tinten.

3. Rustige tinten in huis

Ga voor rustige aardetinten in huis en werk vooral met zachte kleuren. De sfeer in huis wordt dan heel sereen en kalmerend. Kies voor rustige kleuren op de muren en houd ook je meubels in deze tinten. Het donkere eikenhout breekt dan weer de aardetinten in huis.

4. Zachte verlichting

Verlichting is ook erg belangrijk voor een perfect Japandi interieur. De verlichting dient heel zacht en sfeervol zijn. Een goede tip is om verlichting te kiezen die dimbaar is. Zo kun je als het nodig is, het licht wel iets feller aanzetten, maar wanneer je wilt ontspannen het licht dimmen.

5. Veel groen in huis

De natuur wordt ook binnenshuis gebracht, door aan de slag te gaan met veel groen in je interieur. Zet niet overal kleine plantjes neer, maar maak een statement door één grote plant neer te zetten. Om de Japandi stijl door te trekken naar de tuin, is het ook heel leuk om hier met bamboe te werken.

6. Kunstwerken met strakke lijnen

Kunst doet heel veel voor je interieur. Schilderijen met strakke lijnen of kunstwerken geïnspireerd op de natuur zijn een must voor je Japandi interieur. Het geeft net even die finishing touch.