Veel paaseitjes over? Maak er deze recepten mee!
Met Pasen genieten we extra veel van al dat lekkere chocola in de winkels. Vaak koop je een zak eitjes om van te snacken. De zak raakt soms niet snel op en blijven die eitjes nog lang na Pasen in de kast liggen. Gebruik je overgebleven paaseitjes in één van deze recepten!
Zo verwerk je overgebleven paaseitjes in recepten
Brownies
Benodigdheden
- Ongezouten boter
- Lichtbruine suiker
- Speculaaskruiden
- Bloem
- Bakpoeder
- Cacaopoeder
- Eieren
- Paaseitjes
Zo maak je het
Begin met het verwarmen van de oven en het invetten van de bakvorm. Zo heb je gelijk de mogelijkheid om de brownie in de oven te gooien als je mengsel klaar is. Smelt nu het boter op een laag vuurtje, zodat er geen kans van koken ontstaat. Voeg de suiker toe en als de pan van het vuur is, voeg je de andere poederingrediënten toe. Meng het goed zodat er geen grote klontjes overblijven. Meng daarna de eieren door het mengsel zodat het goed glad is. Voeg de paaseitjes in zijn geheel of in kleinere stukjes aan het mengsel toe en giet het in de bakvorm. Leg eventueel nog wat extra eitjes aan de bovenkant voor wat extra versiering. Het is mogelijk om één soort eitje te gebruiken, maar het mengen van verschillende is ook leuk! Ook paaseitjes met vulling, zoals karamel, geven mogelijk een extra lekkere smaak af. Bak de brownies en genieten maar!
Chocoladekoekjes
Benodigdheden
- Boter
- Verschillende soorten paaseitjes
- Ei
- Basterdsuiker
- Bloem
Zo maak je het
Je begint het recept met het zachter maken van de boter. Dit doe je door het te mengen met de suiker en te blijven roeren tot het zacht is. Voeg daarna het ei toe en roer deze er goed door de boter en suiker totdat het ei verdwenen is. Nu is het tijd om de bloem erbij te doen. Meng het goed totdat het een echt beslag is. Hak de paaseitjes in kleinere stukjes en meng deze door het beslag. Maak er koekjes van met een ijsschep en doe ze in de oven. Even wachten en smullen maar van die heerlijke paaskoekjes.
Chocoladepasta
Benodigdheden
- Paaseitjes
- Boter
- Ei
- Suiker
Zo maak je het
Smelt de paaseitjes en de boter samen tot ze beide glad zijn. Het beste is als het aantal gram eitjes hetzelfde is als de boter. Voeg er dan suiker, een eierdooier en opgeklopt eiwit doorheen. Doe het mengsel in een weckpotje zodat het extra lang goed blijft. Laat het goed opstijven en houdt het daarna in de koelkast. Dat is genieten op je broodje of cracker.
Andere opties
Dit is geen recept, maar wel een goed idee. Smelt de eitjes! Gesmolten chocola is heerlijk bij verschillende gerechten. Op je pannenkoeken, wafel of over ijs, alles is mogelijk. Het smelten van chocolade eitjes doe je gemakkelijk. Voeg er wat room bij voor een romige saus of smelt het au bain-marie voor een pure chocoladesaus. Paaseitjes zijn er in melk, wit en pure vorm. Smelt de verschillende soorten apart of meng ze door elkaar!
Een andere optie is het raspen van de paaseitjes. Dit schaafsel gebruik je dan weer makkelijk op taarten of andere baksels die net dat extra chocola nodig hebben. In plaats van dat je een hele reep koopt voor een beetje schaafsel, rasp je gewoon een paar eitjes van verschillende kleuren. Efficiënt en lekker!