Dit zijn de lekkerste recepten voor jouw American pancakes

Food door Kyra

Pannenkoeken kent iedereen wel. Die platte, ronde, vaak grote plakken zijn een stempel in de Nederlandse keuken. Niet alleen wij Nederlands weten hoe je een goede pannenkoek bakt. Ook andere landen hebben hun eigen variant van de pannenkoek. Frankrijk kent de crêpe, Zuid-Korea de jeon en de Verenigde Staten American pancakes. Dit zijn dikkere, maar kleinere pannenkoekjes. Vaak eet men deze opgestapeld. Eén stapel pannenkoeken zonder enige toppings is aardig zwaar. Daarom hebben wij de beste toppings voor jou op een rijtje gezet.

Lees ook: Dit is het beste recept voor ultra luchtige pancakes

Hoe maak je gewone American pancakes

Benodigdheden

  • Bloem
  • Bakpoeder
  • Baking soda
  • Zout
  • Suiker
  • Eieren
  • Ongezouten roomboter
  • Melk

Zo maak je het

Het maken van deze pancakes is simpel. Begin met het mixen van alle ingrediënten. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer in het beslag te vinden zijn. Zodra je denkt dat het goed genoeg is, is het tijd om de pancakes te bakken. Giet een klein beetje beslag in een pan, zodat het een lekker kleine pancake is, net zoals we kennen van tv. Draai de pannenkoek om zodra de bovenkant droger is. Je hoeft dan nog maar kort te bakken. Vertrouw je het niet helemaal? Gebruik dan een tandenstoker om in het midden te prikken. Zit er nog allemaal beslag aan? Dan is je pancake nog niet goed.

Andere versies

Ben je die gewone pannenkoeken zat? Geen zorgen, er zijn ook andere versies van deze American pancakes. Geef je pancakes een Nederlandse twist door speculaaskruiden toe te voegen. Dit is een perfecte combinatie voor tijdens de feestdagen. Doe er wat gewone stukje pepernoot in en op. Smullen!

Red velvet is ook een populaire smaak in deze tijd. Overal zijn red velvet taarten en koekjes te vinden, maar wist je dat je dit ook makkelijk in de pancakes verwerkt? Vroeger was de rode kleur nog een chemisch effect, tegenwoordig gebruiken we gewoon een kleurstofje. Het verschil in het recept van een normale American pancake en de rode variant is dat de red velvet cacaopoeder bevat. Verder is de melk in de red velvet pancakes karnemelk en geen gewone melk.

Zin in chocolade? Voeg dan chocolade snippers aan je beslag toe! Doe dit gemakkelijk door chocolate chips in de winkel te kopen en deze er doorheen te mixen. De rest van het recept is precies hetzelfde. Voelt het onmogelijk om te kiezen tussen alle soorten chocolade? Doe ze dan allemaal! Triple chocolate is nu erg populair, dus waarom niet in je pancakes?

Als laatst is Oreo een ingrediënt die bijna elk zoet gerecht lekkerder maakt. Net zoals bij de chocolate chips meng je stukjes Oreo door je beslag. Geen hele koekjes, maar breek ze van tevoren. Besprenkel eventueel de pancakes met extra Oreo kruimels voor de ultieme Oreo ervaring.

De toppings

Bij je gewone, of speciale, American pancakes zijn er veel opties voor een topping. Zoet of hartig, luchtig of zwaar, allerlei keuzes die mogelijk zijn bij het beleggen van je pancakes. Gelukkig zijn wij er om je daar een handje mee te helpen.

Spek

Aardbeien & slagroom

Appel kaneel

Bolletje ijs

S’more