Zelfbruiner mislukt? Zo haal je dit er snel af

Life Hacks door Kyra

In de wintermaanden zijn veel van ons witter dan wit. De één accepteert dit maar, de ander gaat er iets tegen doen. Die pakt namelijk de zelfbruiner uit de kast of koopt weer een flesje in de winkel. Vaak gaat dit goed, maar soms niet zo. Vaak de eerste keer proberen loopt verkeerd af. De zelfbruiner is ongelijk verdeeld en je ziet overal je handafdrukken nog zitten. Met een simpele wasbeurt haal je het kleurtje niet van je huid. Gelukkig zijn er manieren om de kleur wél van je huid te halen, zonder er weer een apart spul voor te halen. Probeer deze manieren.

Zo haal je de mislukte zelfbruiner van je huid af

Babyolie

Olie helpt super goed met het verwijderen van zelfbruiner. Om nu allemaal zonnebloemolie op je huid te smeren is een beetje gek. Kies daarom voor babyolie. Deze olie is zacht voor de huid en haalt de zelfbruiner zonder moeite van de huid. De babyolie pas je toe op verschillende manieren. Zo is het mogelijk om de babyolie er met een washandje goed in te wrijven, maar is het ook een optie om gewoon in de olie te badderen. Geen bad vol, maar meng het water met wat olie en week lekker in het water.

Suiker scrub

Onder de douche is zo’n olie best onhandig. Ga daarom voor een scrub gemaakt van suiker. Gebruik hier ook weer een washandje voor het beste resultaat. Let bij het aanbrengen vooral op de holtes zoals oksels, ellebogen, knieholtes etc. Hier gaat de zelfbruiner dikker liggen en is de kleur wat donkerder. Met een scrub is het niet gelijk weg. Neem dan ook tijdens de douchebeurt de tijd om goed te scrubben. Vaak is het belangrijk om meerdere keren te scrubben. Doe dit overigens niet té hard, je wil namelijk niet je huid kapot maken. Voor extra goed resultaat is het mogelijk om wat babyolie te mixen met een scrub.

Citroen en baking soda

Dit allemaal niet in huis? Met citroen en baking soda ben je snel van die mislukte zelfbruiner af. De meeste mensen hebben wel beide of één van de twee in huis leggen. Je koopt deze ingrediënten gemakkelijk bij de supermarkt voor een oké prijsje. Meng de baking soda met het citroensap totdat het een smeersel is. Breng het aan op de huid met een watje of sponsje en spoel het af met warm water. Ook deze methode duurt mogelijk meerdere keren voordat de hele tan eraf is.

Zwemmen

Chloor is ook een goed middel om de mislukte zelfbruiner van je huid te krijgen. Om nu te gaan badderen in liters chloor is ook een beetje overdreven. Als je je niet al teveel schaamt voor je handafdrukken en giraffenvlekken is een ritje naar het zwembad geen gek idee. In de ochtenden is het vaak rustiger en ben je alleen met mensen die een baantje komen zwemmen. De meeste mensen letten dan alleen op zichzelf. Toch liever niet in het openbaar? In een hot tub zit ook chloor. Ga in je eigen, of die van een vriend, zitten terwijl je lekker wat leest of kijkt.

Zweten

Zweet die zelfbruiner eruit! Ga lekker naar de sportschool of pak de gewichten van zonder en ga aan de slag. Door te zweten, glijd die zelfbruiner zo van je huid af. Liever niet intensief bezig zijn? Zweten doe je natuurlijk ook gewoon in de sauna. Ga wel goed douchen na het zweten vervolgens niet op andere plekken bruine vlekken te creëren.

Lees ook: Zo behoud je het langste je tanning resultaten