Deze tussendoortjes geven je weer meer energie

Food door Kyra

Een werkdag voelt soms langer aan dan dat het werkelijk duurt. Vooral midden in de week zijn de dipjes zwaar. Concentratie en energie zijn ver te zoeken. Wat doe je dan? Er zijn gelukkig genoeg lekkere, gezonde en energierijke tussendoortjes die je helpen bij het vinden van je energie. Kom die laatste paar uurtjes goed door.

Tussendoortjes boordevol energie

Lees ook: Met deze gezonde ontbijtjes begin je de ochtend goed

Dadels

Veel sporters eten dadels om hun suikerlevels snel weer op het juiste niveau te krijgen. Dadels zitten namelijk boordevol suikers, wat ze zo lekker maken. Nu denk je misschien ‘sporters zijn helemaal niet te vergelijken met mij’, maar dat is niet waar. Op werk heb je vast wel last van een dipje. Dan wil je ook graag weer terug bij je normale energie zijn. Daar helpen dadels dus perfect bij. Daarnaast hebben dadels veel vitamine B en nog meer antioxidanten. Genoeg energie dus.

Banaan

Al het fruit is een goed tussendoortje, maar bananen staan net een streepje voor. Bananen bestaan uit veel meer koolhydraten vergeleken met ander fruit. Je neemt een banaan gemakkelijk mee naar werk. Dit fruit noemt men ook wel de energiereep van de natuur. Dat zegt al genoeg. Banaan hoef je trouwens niet alleen los te eten om het ultieme resultaat te zien. Doe het bijvoorbeeld op een rijstwafel met wat pindakaas of maak er een smoothie van. Voor kantoor is de banaan zelf het makkelijkst, maar thuis is er natuurlijk de mogelijkheid om helemaal los te gaan met die banaan.

Spinaziechips

Groene bladgroenten zoals spinazie zijn het perfecte voedsel om de vermoeidheid te vermijden. Om nu tussendoor een hele bak spinazie op te eten is een beetje too much. Ga daarom voor spinazie in chips variant. Deze eet je gemakkelijk terwijl het naast je staat en je werkt gemakkelijk door terwijl je snackt. Houd je van dippen? Kies van voor een humus dip. Deze dip zit namelijk ook vol met de juiste voedingstoffen die jou die extra energieboost geven. Eet er alleen niet teveel van, want het is en blijven chips. Geniet met mate.

Walnoten

Noten zijn sowieso een gezonde snack, maar vooral walnoten geven je extra energie. 100 Gram walnoten is al zo’n 700 kCal! Dat is niets anders dan een goede boost. Let er bij noten wel op dat je er niet teveel van eet. Houd het bij kleine porties van ongebrande en ongezouten noten voor het beste resultaat. Het laatste wat je wil is dat je teveel eet en juist iets bereikt wat niet de bedoeling was. Eet de walnoten zo uit het bakje, of eet het met wat Griekse yoghurt. Yoghurt en kwark helpen ook bij een energieboost. Voeg een beetje honing toe voor nog meer energie en een zoeter smaakje. Dit eet je gelukkig gemakkelijk tussendoor tijdens het werken.

Lees ook: Veel onderweg? 6 lekkere lunchideeën voor onderweg