Dit zijn de beste haarmaskers voor jouw haar

Beauty & Mode door Kyra

Je haar heeft veel verzorging nodig om het beste resultaat te leveren. Elk haartype heeft andere producten en meer of juist minder aandacht nodig. Haarmaskers geven je haar net die boost die je nodig hebt. Weet je niet welke voor jouw haartype het beste is? Probeer dan deze producten.

Het beste masker voor jouw haar

Lees ook: DIY: Maak een verzorgend haarmasker

Droog haar

Voor mensen met erg droog haar is Olaplex N°.8 de beste keuze. Dit haarmasker geeft je haar een enorme boost, waardoor het goed gehydrateerd is. Naast dat het veel vocht aan je haar geeft, zorgt het er ook nog eens voor dat je haar er glanzend uitziet. Het krijgt een gladdere uitstraling en heeft een stevigere body. Voor elke haartype is dit product geschikt. Eén pompje is voor dun of kort haar, twee pompjes medium of schouderlengte haar en drie pompjes is voor dik of lang haar. Het product is wat duurder, maar gaat wel lang mee door de geconcentreerde inhoud.

Krullend haar

Het Treatment Mask van Pattern is speciaal voor krullen ontwikkeld. Pattern is een bedrijf dat zich specialiseert in krullend haar, dus reken er maar op dat de producten goed voor je haar zijn. Voor elke type krul hebben ze een product, maar wij vinden het Treatment Mask de beste keuze voor alle krullende types. Het recept is geïnspireerd door eeuwenoude middelen. Het versterkt je haar, zorgt goed voor je haar én geeft het een boost om goed te gaan groeien. Daarnaast is Pattern black-owned, dus de eigenaar weet waarschijnlijk wel waar ze het over heeft.

Dun haar

Fine to medium hair treatment masque van Ouai geeft jouw dunne haar meerdere fijne voordelen. Het probleem met veel haarmaskers is dat het dun haar juist zwaarder maakt, omdat het voor andere typen haar gemaakt is. Gelukkig heeft Ouai dat niet. Dit product is speciaal gemaakt voor dun tot medium dik haar, waardoor je juist een boost krijgt. Ingrediënten zoals shea boter helpen je haar om glanzend, zacht en gezond te blijven.

Dik haar

Soulfood nourishing hair mask is een masker voor elk type haar, maar voor dikker haar doet het ook veel goeds. Zowel krullend als stijl dik haar krijgt alleen maar positieve effecten te zien na het gebruiken van dit product van Amika. Dit masker is als een koel drankje op een warme zomerdag voor je haar. Het is verfrissend en hydrateert waar nodig is. Als je ook nog eens last heb van droger haar, is dit product perfect voor jouw dikke haar.

Geverfd haar

Color Vive Beschermend haarmasker van L’Oréal Paris is een goed masker voor jouw geverfde haar. Of dit nu highlights zijn of een felroze kleur, dit product helpt jou om de kleur zo lang mogelijk te behouden. In het masker zitten UV-filters, die je haar goed beschermen tegen de zonnestralen. Ook heeft het product een voedende werking, wat je haar wel nodig heeft na die verfbeurt. Je kamt het gemakkelijk door na het toepassen. Gebruik het product zo’n één à twee keer per week voor het beste resultaat en een natuurlijke uitstraling.

Vettig haar

Kérastase heeft een goede oplossing voor iedereen met vettig haar en -hoofdhuid. Het Spécifique Masque Rehydratant Hydrating Mask is hét masker voor vettig haar en droge puntjes. Het verlicht de dorst van het haar en geeft je kapsel een glanzende uitstraling. Vet haar ontstaat vooral door veel aanraking, te vaak wassen en haarproducten die zich opstapelen. Gebruik dit product als masker of vervang je conditioner. Door het gebruik van de juiste producten krijg je zo minder last van vettig haar.

Lees ook: Dit is de juiste volgorde voor het wassen van je haar