Zo maak je jouw make-up kwasten schoon

Beauty & Mode door Maj

Make-up kwasten gebruik je dagelijks, waardoor ze erg vies kunnen worden en bacteriën zich opstapelen in de haren van de kwasten. Belangrijk dus om ze goed schoon te maken, om onzuiverheden en ontstekingen te voorkomen. Wij leggen je uit hoe je jouw make-up kwasten grondig schoonmaakt.

Zo vaak maak je de make-up kwasten schoon

Wij raden aan om je make-up kwasten een keer per week schoon te maken. Zo behoud je de kwasten het langste mooi en natuurlijk ook schoon, zodat je ontstekingen in de huid kunt voorkomen. Er bestaat ook nog een verschil tussen liquid en poeder make-up producten. Gebruik je graag liquids? Het wordt aangeraden om deze kwasten vaker schoon te maken. In deze kwasten bevinden zich meer bacteriën plus de haren van de kwasten worden minder mooi worden door de liquids. Probeer dus echt één keer per week een momentje in te plannen om je kwasten te reinigen.

Reinigers

1. Brush cleanser

Een brush cleanser is speciaal ontwikkeld om je kwasten mee schoon te maken. De brush cleanser komt vaak voor in sprayvorm, wat het gebruiksgemak bevorderd. Ideaal als je snel te werk wilt gaan en je kwasten hygiënisch wil houden.

2. Milde zeep

Heb je geen brush cleanser in huis? Gebruik dan een milde zeep, zoals zeep voor baby's. Als je een te sterke zeep gebruikt, kan het de haren van je kwasten uitdrogen waardoor ze minder fijn worden in gebruik.

3. Shampoo

Shampoo kan ook heel goed werken om je kwasten mee schoon te maken. Er zitten veel ingrediënten in die je make-up kwasten goed schoonmaken. Gebruik wederom een milde shampoo, zoals babyshampoo.

4. Reinigingsgel 

Gebruik je een reinigingsgel om je gezicht in de ochtend en avond mee te reinigen? Het kan wat kostbaarder zijn, maar het werkt wel heel goed om je kwasten mee schoon te maken. Daarnaast weet je ook zeker dat je huid hier goed op reageert, doordat je de gel ook voor je huid gebruikt.

Zo ga je te werk

Er bestaan verschillende manieren die fijn werken om je kwasten schoon te maken. Let wel op dat je voorzichtig te werk gaat en niet hard wrijft, want dan kunnen de haren scheef gaan staan of uitvallen. Maak eerst je kwasten vochtig onder de kraan en breng een beetje product aan in je hand. Ga hier met de kwast doorheen en spoel vervolgens de kwast af onder de stromende kraan. Een andere optie is om een badje te maken met een reiniger en hier je kwasten in schoon te maken. Je kunt natuurlijk ook het product aanbrengen op de kwast en deze per kwast schoonmaken. Probeer uit wat voor jou fijn werkt!

Plat laten drogen

Het is heel belangrijk om je kwasten na het reinigen niet rechtop te zetten. Zorg er altijd voor dat je ze plat laat drogen. Het fijnste is om een handdoekje neer te leggen en daar één voor één de kwasten op te leggen na het schoonmaken.