Dit is de perfecte haarborstel voor jouw haar

Beauty & Mode door Maj

Elk haartype heeft een andere haarborstel nodig. Een fijne haarborstel kan je lokken weer laten stralen als nooit te voren. Wanneer je dikker haar hebt, zul je een andere haarborstel nodig hebben dan wanneer je fijn haar hebt. Welke.nl helpt je een handje op weg naar het vinden van de perfecte haarborstel voor jouw haar.

Verschillende haartypes

In de eerste stap naar het vinden van de perfecte haarborstel, is het belangrijk om te kijken naar je haartype. Wanneer je fijner haar hebt, is het beter om een haarborstel met natuurlijke haren te gebruiken. Deze haren worden meestal gemaakt van dierenharen, zoals zwijnenhaar of paardenhaar. Het prijskaartje van deze borstels liggen vaak wel wat hoger, maar ze zorgen voor een hele goede haarverzorging. Heb je dikker en stugger haar? Dan werkt een haarborstel met synthetische haren waarschijnlijk beter voor jou.

Verder kan de lengte van je haar ook een verschil maken voor het soort borstel. Wanneer je kort haar hebt, kun je beter een kleinere borstel gebruiken dan wanneer je lang haar hebt. Voor krullend haar is het beter om een borstel te gebruiken zoals een tangle teezer, omdat je met krullend haar sneller last kunt hebben van klitten.

Welke haarlook wil je creëren?

Welke borstel je het beste kan gebruiken, is ook afhankelijk van de haarlook die je op dat moment wil creëren. Het kan fijn zijn om naast de borstel die je altijd gebruikt, ook een aantal andere borstels in huis te halen om bijvoorbeeld een sleek bun mee te maken. Een föhnborstel is ook altijd goed om je borstelcollectie mee aan te vullen, hiermee kan je namelijk makkelijk volume creëren. Stel uiteindelijk een collectie samen met haarborstels waarmee je verschillende looks kunt maken en zorg altijd voor één goede borstel om je haar mee uit te borstelen.

De perfecte haarborstel

Naast de haren van een borstel die moeten passen bij je haartype, is het ook prettig om te kijken naar andere factoren van een borstel. Vind je een smalle of brede handgreep fijn en moet die bijvoorbeeld anti-statisch zijn? Wens je nog een bepaalde kleur of uitstraling? Dat zijn allemaal dingen om overna te denken bij het kiezen van de perfecte haarborstel. Fijne merken voor borstels zijn: Maison Pearson, Tangle Teezer, Rock & Ruddle en Björn Axén. Het is dus zeker even een zoektocht en investering, maar zodra je een goede borstel hebt ga je echt vooruitgang zien in je haar.