Handige kleding lifehacks die je al veel eerder had willen weten

Life Hacks door Maj

Mis je soms een finishing touch aan je outfit? Er zijn heel veel leuke lifehacks en trucjes te vinden om je look helemaal mee af te maken. Van het perfect dragen van een sjaal tot en met het smaller maken van je broek. Wij delen de meest handige kleding lifehacks die je al veel eerder had willen weten!

1. Lifehack: broek innemen bij de taille

Is je broek te groot bij de taille en wil of kan je deze niet direct laten innemen? Dan hebben wij de perfecte lifehack voor jou! Let wel op dat deze lifehack alleen mogelijk is bij een broek met schuifsluiting. Het enige wat je voor deze lifehack nodig hebt is: een veiligheidsspeld. Je maakt de veiligheidsspeld vast naast de schuifknoop, waar normaal het schuifje ingaat. Hoe verder je de veiligsheidsspel van de knoop vastmaakt, hoe strakker de broek. Probeer dit dus even goed uit. Vervolgens sluit je de broek door het schuifje om de veiligheidsspeld heen te doen, et voilà! Je broek is smaller in de taille.

   

2. Maak je blouse minder oversized

Wanneer je graag een blouse in de broek draagt, zul je merken dat het bij een oversized blouse soms iets te veel wordt. Om het wat minder 'bulky' te maken, kun je onderstaande lifehack uitproberen. Leg aan de achterkant van je blouse een knoop en draag deze in de broek, zo maak je de blouse aansluitender. Ideaal toch?

   

3. De perfecte manier om een sjaal te dragen

Heb je soms moeite met het mooi omdoen van je sjaal of irriteer je je eraan wanneer die op de fiets afwaait? Probeer dan eens deze lifehack, waarbij je de uiteindes van je sjaal naar binnen haalt. Nog een voordeel, want het is ook de perfecte manier om je haar te beschermen tegen de wind. Stylish en super praktisch!

   

4. Voorkom een openstaande hals

Bij een waterval hals, kan het vervelend zijn als deze open gaat staan. Om dit te voorkomen, kun je een elastiekje om het midden van je bh knopen en deze met een veiligheidsspeld aan de jurk vastmaken. Zo voel je je toch wat prettiger en hoef je niet de hele tijd op te letten of alles nog goed zit.

   

5. Maak een top van je sjaal

Er zijn talloze manieren om je zomerse sjaal om te toveren in een mooie top. In de onderstaande tutorial vind je verschillende manieren  om dit voor elkaar te krijgen. Ideaal ook in je koffer, want je hebt één item nodig waarmee je heel veel outfits kunt creëren.