Geef je tuin een nieuwe look met behulp van deze tips

Wonen door Maj

Het mooie weer komt eraan en wanneer het zonnetje schijnt, hebben we zin om weer lekker in de tuin te gaan zitten. Wel zo leuk als je tuin er dan helemaal voorjaars ready uitziet. Vaak heb je niet veel nodig om je tuin weer even aan kant te maken. Geef je tuin een nieuwe look met behulp van deze tips!

1. Een schoonmaakbeurt

Begin met het opruimen en schoonmaken van je tuin, dit kan al een groot verschil maken voor de uitstraling. Ruim eerst alles wat je niet meer nodig hebt op, haal alle losse bladeren van de grond, maai het gras, pluk het onkruid en haal een bezem door de tuin heen. Nu heb je een opgeruimde basis om je tuin weer een nieuwe look te geven. Aan de slag!

2. Pimp je tuinset

Het is weer tijd om de tuinset lenteklaar te maken! Het kan namelijk, ook in de lente, zo fijn zijn om een koffietje of ontbijtje in de zon te doen. Ben je klaar met je oude tuinset? Je hoeft niet direct een nieuwe aan te schaffen. Kijk eerst eens of je oude tuinset nog herbruikbaar is en je deze bijvoorbeeld kunt verven. Wanneer het materiaal vergaan is, is het wellicht wel beter om een nieuwe tuinset aan te schaffen. Ga ook eens een aantal tweedehands winkels af, soms kom je een pareltje tegen die super uniek is en je tuin meteen opfleurt.

3. Nieuwe planten en bloemen

Een aantal nieuwe vrolijke planten en bloemen doen heel veel goeds voor je tuin. Je wordt meteen vrolijk als je naar buiten kijkt en allerlei leuke bloemetjes ziet. Zet een aantal leuke potten neer opgevuld met bloemen en plant wat nieuwe planten in de tuin. Dit geeft je meteen een heerlijk lente gevoel!

4. Goede verlichting

Verlichting kan een heel groot verschil maken voor de uitstraling van je tuin. Zorg voor goede tuinverlichting voor-en achterin de tuin. Zo heb je altijd goed zicht en kan je straks tot laat in de tuin genieten van de mooie zomeravonden. Naast goede tuinverlichting, is het ook heel leuk om lampionnen en een lichtsnoer op te hangen in je tuin. Zo creëer je direct meer sfeer, ook als je binnenshuis zit en naar buiten kijkt.

5. Leuke tuinaccessoires

Tuinaccessoires kunnen je tuin echt een nieuwe look geven. Denk aan leuke kussentjes op je loungeset, buitenkaarsen, fleurige bloempotten, een schattig vogelhuisje enzovoort. De accessoires zijn de kerst op de taart om je tuin helemaal klaar te maken voor de mooie dagen!