Dit zijn de leukste speeltjes voor je hond, volgens je hond

Lifestyle door Kyra

Er is een oneindig aanbod aan hondenspeeltjes te vinden in de winkels en online. Hoe vind je in deze jungle aan speeltjes het perfecte speeltje voor je hond, zonder dat je bakken met geld uitgeeft? Dit zijn leuke speeltjes, getest door honden.

Lees ook: Vijf leuke hondenmanden die je gewoon zelf kan maken

Qwizl

Over het algemeen is de Qwizl een goed speeltje voor jouw hond. Het is een goed speeltje voor de hond om mee te rennen, om er hard in te bijten, het speeltje op te halen en zelfs om voer in te stoppen. Het speeltje is duurzaam en gaat niet snel kapot als je hond houdt van veel bijten. Ook heeft de Qwizl de optie om er voer in te doen, zoals een bot. Er zit een kleine gleuf in het midden, waar het bot goed vast zit. Als de snack eenmaal zit, krijg je deze er moeilijk uit. Kies dus voor eten dat lang houdbaar blijft.

Chuckit! Classic Launcher

Deze werpstok van Chuckit! is een goede keuze als je een actieve hond hebt. Het handvat van deze werpstok is comfortabel. Daarnaast is deze stok makkelijk om te gebruiken. Met al een kleine zwaai over de schouder lanceer je de bal meters ver. Veel verder dan dat je met je arm gooit. Er zijn verschillende groottes, die verschillende afstanden maken. Een pluspunt is ook dat je de bal niet op hoeft te pakken nadat de hond deze terug heeft gebracht. De houder dient ook als schep en pakt de bal gemakkelijk van de grond. Naast de bijbehorende ballen passen ook veel tennisballen in de stok. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor kleinere tuinen en ruimtes.

Silent Squeaker hondenspeeltje

Vind jouw hond piepende speeltjes helemaal geweldig? Dan is dit speeltje de perfecte keuze. De hele dag door een piep horen is niet fijn voor je oren. Ook tijdens het thuiswerken is het meer een afleiding dan een hulpmiddel. Dit speeltje maakt geen geluid voor ons, maar honden gaan helemaal los na het horen van de piep. Voor ruige honden is het beter om dit speeltje over te slaan. Het is namelijk wat minder duurzaam dan andere speeltjes in dezelfde categorie.

Kong tire toy

De hond die helemaal wild is van bijten, heeft aan dit speeltje alleen maar voordeel. De band is super sterk, waardoor de tanden echt niet zomaar door het rubber komen. In plaats van dat er tandmarkeringen achter blijven, vormt het zich al snel terug naar de originele staat. Om het spelen nog leuker te maken, is het mogelijk om de binnenkant van de band te vullen met een pasta zoals pindakaas.

Invinc Snake

Vind je dat gepiep van de speeltjes niet zo erg? Invinc snake is dan het perfecte speeltje voor jouw hond. Elk gedeelte van de slang maakt een ander geluid als iemand er in bijt. Als het je hond lukt om door het speeltje heen te bijten, maakt de slang een piep, zonder dat het stopt. De slang heeft geen vulling, waardoor er geen troep ontstaat als het speeltje stuk gaat. Ook maken de felle kleuren het speeltje extra leuk.

Hide A Squirrel

Dit speeltje is super interactief. De boomstam heeft eekhoorns in zich, de hoeveelheid ligt aan de grootte van het speeltje. Het is mogelijk om de eekhoorns uit de boom te halen, maar ze laten zitten mag ook. Honden spelen op verschillende manieren met de boomstam. De ene hond probeerde één voor één de eekhoorns eruit te halen. De ander speelde met de boomstam in het geheel en weer een andere hond koos voor één eekhoorn. Naast dat het veelzijdig is, is er ook de optie om leuke spelletjes te spelen. Verstop bijvoorbeeld de eekhoorns en laat je hond ze terugbrengen naar de boomstam.

Nina Ottosson speeltjes

Wil je testen hoe slim je hond is? De puzzels van Nina Ottosson zijn daar perfect voor. Elk speeltje heeft verschillende compartimenten, verscholen achter lades en deurtjes. In elke lege ruimte leg je wat eten, zoals een snoepje. Je hond krijgt dat de taak om alle snoepjes uit de puzzel te halen. Er is een variatie aan puzzels, dus als je hond de ene onder de knie is, stap je gemakkelijk over naar de volgende soort. Raakt je hond snel gefrustreerd? Dan is het beter om niet deze oefeningen te doen.

Lees ook: Zo vaak zou je de voerbak van je huisdier moeten afwassen