5x leuke DIY lente ideeën

Hobby door Maj

Het is... lente! De vogeltjes beginnen te fluiten, de eerste zonnestralen komen ons tegemoet en we hebben weer zin om naar buiten te gaan. Na de donkere dagen kijken we maar al te graag uit naar het voorjaar en dat moet gevierd worden met leuke DIY lente ideeën. Dit zijn onze 5 favorieten om de lente mee in te luiden.

1. Paasslinger knutselen

Bij de lente hoort natuurlijk: Pasen. Zin om je huis alvast op z'n paasbest te maken? Knutsel dan zelf deze te leuke paasslinger met haasjes, of beter gezegd de paashaas. Je hoeft natuurlijk niet deze prints en kleuren te gebruiken om de paashaasjes van te knippen. Kies zelf een kleur die goed past binnen je interieur en decoreer ze met pompons. Hoe leuk om op te hangen voor je keukenraam? Zo maak je je huis alvast paas ready!

  

2. Tulpen

Wanneer de tulpen weer op tafel komen, is de lente praktisch al begonnen. Tulpen typeren namelijk het voorjaar en staan super gezellig op tafel door alle kleurtjes. Geen fan van echte tulpen die je vaak moet vervangen? Ga dan voor deze prachtige DIY tulpen! Maak een gezellig bosje voor op tafel en je huis is meteen lente proof. Hoe leuk is dat?

  

3. Knutselen met bloemen

Het perfecte cadeau voor iemand die in de lente jarig is. Voor deze DIY maak je een afdruk van (droog)bloemen in de klei. Gebruik allerlei verschillende soort bloemen die jij mooi vindt. Zorg er alleen voor dat ze wel stevig zijn, zoals droogbloemen. Te leuk om neer te zetten als decoratie in je huis of op te hangen in het toilet bijvoorbeeld.

  

4. Servies schilderen

Geef je servies een vrolijke lente look door ze te schilderen. Koop eerst wit porseleinen servies, zoals borden, mokken en schaaltjes. Vervolgens ga je ze pimpen door allerlei leuke patronen te maken, denk aan bloemetjes, hartjes en stippen. Maak er een leuke vriendinnendag van met lekkere hapjes en drankjes. Super gezellig om de lente mee te starten!

  

5. Lenteboeket 

Haal de lente in huis en maak je eigen knutsel lente boeket! Het voordeel is dat deze de hele lente meegaat en je altijd een vrolijk boeket op tafel hebt staan. Knutsel je favoriete bloemen met behulp van lege eierdozen en zet ze in een leuk vaasje. Geef ze een leuk plekje in huis, zodat je altijd van je zelfgemaakte bos bloemen kunt genieten.