Deze iPhone tricks moet jij weten

Life Hacks door Britt

Je hebt al jaren een iPhone en opeens zie je een vriend iets doen met zijn iPhone, waarvan je niet wist dat het mogelijk was. We herkennen het allemaal, maar er zijn nog veel meer iPhone tricks die jij moet weten. Functies die het leven met een iPhone makkelijker maken, die lees je hier.

Lees meer: 5 x de beste iPhone hacks

Half toetsenbord

Je komt net uit de supermarkt met je wekelijkse boodschappen en je wordt geappt. Irritant, want je hebt geen twee handen vrij. Met deze handige trick typ je simpel met één hand. Hoe doe je dat? Open de app waarmee jij berichten stuurt zoals gewoonlijk. Houd de wereldbol ingedrukt, er komen nu drie kleine toetsenborden in beeld. Eén met een pijl naar links en één met een pijl naar rechts. Heb je de telefoon in je rechterhand vast? Kies dan voor de pijl naar rechts. Het toetsenbord verschijnt aan de rechtenkant van het beeldscherm in beeld. Ideaal om belangrijke appjes te beantwoorden, terwijl je geen twee handen vrij hebt.

Stemisolatie

Ben je aan het bellen met je bestie, moeder of partner in een volle trein of in een speelparadijs? Dan is het soms moeilijk voor de persoon aan de andere kant van de lijn om jou goed te verstaan. Geen zorgen, met de stemisolatie is dit probleem simpel opgelost. Terwijl je aan het bellen bent, trek je vanaf rechtsboven het bedieningspaneel naar beneden. Je ziet een modus knop met een microfoon in beeld. Klik hierop en kies voor de functie stemisolatie. Heel handig!

Altijd een wekker bij de hand

Ben jij zo’n iemand die ‘s nachts vaak op de klok kijkt? Dan herken jij vast het probleem dat als je ergens slaapt zonder klok, dat je minder lekker slaapt. Hoe fijn is het om op de klok te kijken om vier uur ’s nachts en opgelucht je om te draaien, met het idee dat je nog urenlang lekker slaapt? iPhone heeft de oplossing voor als je geen wekker of klok in de kamer hebt. Wat moet je doen? Stop de oplader in jouw iPhone en zet de telefoon horizontaal tegen je nachtkastje of muur. Er verschijnt nu een display in beeld met verschillende informatie die de hele nacht te zien blijft. Wow! Wist jij dit?

Achtergrondgeluiden

Als je oppast of zelf al lieve baby’s hebt dat ken je het fenomeen ‘white noise’. Baby’s worden er rustig van en vallen in een diepe slaap. Het geluid heeft ook een positief effect op volwassenen. Het helpt met beter te focussen en te relaxen. Heb je examenweek of een belangrijke opdracht voor werk? Probeer eens te werken met een ruis. Deze geluiden staan natuurlijk op verschillende platformen, maar ook gewoon op je iPhone. Trek vanaf rechtsboven het bedieningspaneel naar beneden en klik op het oortje. Kies een geluid naar keuze uit en relax of ga gefocust aan het werk.

Achterkant als knop gebruiken

Wist je dat de achterkant van jouw iPhone ook een functie heeft? Welke functie dat is dat mag je zelf bepalen. Ga naar instellingen, toegankelijkheid en aanraken. Scroll naar beneden en klik op ‘tik op achterkant’. Twee keer klikken voor een zaklamp of je geluid uit. Er zijn tientallen functies waar je uit kiest. Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Geen stress. Kies dan ook voor om drie keer te klikken voor een functie naar keuze.