Zo organiseer je de perfecte paasbrunch

Food door Maj

Morgen is het zover: Pasen staat voor de deur. Wil je last minute nog een paasbrunch organiseren of toch nog een aantal extra ideeën opdoen? Zo organiseer je de perfecte paasbrunch.

1. Bedenk welke recepten je wilt gaan maken

Eerst is het belangrijk om te bedenken welke recepten je wil maken. Scrol bijvoorbeeld een avondje op Pinterest voor leuke ideeën of bekijk op Welke.nl allerlei lekkere recepten. Tips voor de paasbrunch zijn hartige muffins met ei, fluffy pancakes, broodjes in de vorm van een Paashaas en pasteitjes. Print alle recepten die je wilt gaan maken uit en schrijf alle benodigde ingrediënten op. Check natuurlijk wel even wat je al in huis hebt voor je boodschappen gaat doen en maak op basis hiervan een boodschappenlijstje. Zo ga je fijn voorbereid de supermarkt in.

2. Boodschappen doen voor de paasbrunch

Nu is het tijd om boodschappen te gaan doen. Vergeet naast de benodigdheden voor de recepten, ook niet om lekkere sapjes en drankjes mee te nemen. Verder zijn verse broodjes en croissant ook altijd goed. Denk daarnaast vast na over het dekken van de Paastafel. Wil je bijvoorbeeld bij iedereen een leuk chocolade paashaasje neerzetten? En heb je nog servetten of andere leuke decoratie nodig? Zo zorg je voor een perfect gedekte Paastafel!

3. Paastafel dekken

Eerst de tafel dekken en dan pas aan de slag in de keuken? Yes, je leest het goed. Als de tafel alvast gedekt is, heb je veel meer rust in je hoofd om te gaan kokkerellen. Op deze manier ontvang je de gasten ook leuk en kunnen ze vast plaats nemen aan tafel met een lekker drankje.

4. Aan de slag in de keuken

Na het dekken van de tafel, komt het echte werk: het klaarmaken van de recepten. Pak alle geprinte recepten erbij en ga stap voor stap aan de slag. Bedenk van tevoren wat handig is om eerst te maken. Het ene recept kun je makkelijker opwarmen en het andere recept moet je echt vers gemaakt serveren. De broodjes zou je bijvoorbeeld al eerder kunnen opwarmen en sommige gerechten, zoals ragout kun je zelfs al een dag van tevoren klaarmaken. Dat scheelt weer tijd op de dag zelf.

5. Gezellig maken en genieten maar

Als je klaar bent met alle voorbereidingen, is het tijd om te genieten. Zet een muziekje op, kleed je op je paasbest aan en vergeet niet om de kaarsjes aan te steken voor nog meer gezelligheid. Eetsmakelijk!