De leukste woontrends om de lente in huis te halen

Wonen door Maj

We zetten de tulpen op tafel, het zonnetje schijnt naar binnen in je woonkamer en we maken alles weer fris en schoon in huis. Dat betekent: lente! Maar hoe maak je de woonkamer nou weer even helemaal voorjaars-proof? Wij delen de leukste woontrends om de lente in huis te halen.

1. Pastelkleuren op de muren

Pastelkleuren doen het in de lente altijd goed. Ze zijn zacht, vrolijk en brengen rust in huis. Verf een accentmuur in een wat opvallendere pastelkleur en verf de overige muren in een crème kleur. Zo breng je iets meer spanning in je interieur door middel van de accentmuur, maar houd je wel een rustige uitstraling. Het staat in de lente en zomer vaak net iets frisser dan harde kleuren.

2. Vrolijke muurdecoratie

Muurdecoratie geeft je huis meer gezelligheid en maakt de look van je interieur helemaal compleet. Voor de lente, is het super leuk om vrolijke muurdecoratie op te hangen. Als je de muren rustig houdt en werkt met pastelkleuren, kun je met een kleurrijk schilderij of bijvoorbeeld een aantal bijpassende posters je interieur de benodigde finishing touch geven. Zo maak je van je muurdecoratie een echte eyecatcher.

3. Haal de natuur in huis

Als je aan de lente denkt, denk je hoogstwaarschijnlijk ook aan de natuur. De vogeltjes beginnen te fluiten, de lucht is blauw en de bloemen komen weer in de bloei te staan. Dit gevoel wil je ook terug laten komen in je interieur door te werken met hout, rotan en natuurlijke materialen. Natuurlijk in combinatie met kleur!

4. Pimp je meubels 

Heb je een aantal donkere en winterse meubels staan? Het is zonde om meteen van meubels te wisselen zodra het lente wordt, maar er is wel een andere oplossing. Namelijk je meubels pimpen! Kies een leuk kleurtje uit, pak de verfkwast erbij en ga aan de slag met het verven van je meubels. Als je meubels van stof hebt, bijvoorbeeld je bank, kun je deze ook opnieuw laten bekleden met een andere stof. Zo creëer je een andere look en hergebruik je de meubels door ze een tweede leven te geven.

5. Kleurrijke lente decoratie

Qua decoratie kan het niet gek genoeg deze lente. Denk aan kleurrijke kandelaars, allerlei verschillende vormen kussens en opvallende decoratie boeken op tafel. Als je de basis van je interieur rustig houdt met pastel muren en natuurlijke materialen, is het wel zo leuk om uit te pakken op het gebied van decoratie. Fleur je huis op met deze vrolijke decoratie!