Deze gewoontes maken je sneller gestrest en ongelukkig

Lifestyle door Maj

We hebben allemaal wel eens stress of zitten niet zo lekker in ons vel. Logisch, want we kunnen niet altijd maar vrolijk zijn. Er gebeuren soms nou eenmaal dingen die tegenzitten in het leven. Toch bestaan er een aantal gewoontes die ons sneller gestrest of gespannen kunnen maken en waar je beter met een boog omheen kan lopen. Deze gewoontes maken je sneller gestrest en ongelukkig.

1. Een onrustige omgeving

Je omgeving doet heel veel voor je geluk. Merk je dat je op je werk niet lekker in je vel zit? Pak het aan, heb gesprekken met je eventuele manager en kijk wat hieruit komt. Ga anders op zoek naar een plek waar jij je wel goed voelt en je met plezier heengaat. Je werkt het grootste deel van je leven en het is echt belangrijk om hier blij van te worden. Dit kan anders onnodige stress veroorzaken. Verder is het ook fijn om je te omringen met leuke vrienden, die jij vertrouwd. Waarom zou je afspreken met iemand waar je eigenlijk geen zin in hebt? Filter in je omgeving de dingen die jou happy maken en je vooral geen energie kosten.

2. Uitstellen van je dromen

Wil je al lange tijd een eigen koffiezaakje, voor jezelf beginnen als zzp'er of overstappen naar een andere baan? Doe het! Je kunt blijven uitstellen, maar daar ga je later echt spijt van krijgen. Tuurlijk kan het zo zijn dat je valkuilen tegenkomt onderweg, maar soms moet je vallen om daarna weer op te staan. Denk alles goed uit en ga meteen aan de slag. Het zou eerst even bikkelen zijn om meerdere dingen te moeten combineren, maar daarna ga je jezelf dankbaar zijn!

3. Teveel in de toekomst leven

Probeer minder te overdenken. Je hebt geen grip op dingen die in de toekomst moeten gaan gebeuren. Ga meer in het nu leven en blijf dichter bij jezelf. Denk niet na over onnodige dingen in de toekomst. Mensen maken zich vaak al druk over iets, wat waarschijnlijk nooit gaat gebeuren. Geniet in het nu en leef in het nu! Een hele goede tip om minder stress te ervaren en gelukkiger te worden.

4. Het niet bij jezelf houden

Trek je niet te veel aan van wat andere mensen van je vinden. Jij doet het op jou manier en vergelijk jezelf niet te veel met anderen. Iedere bewandeld zijn eigen pad en het komt altijd wel weer goed.

5. Altijd maar bezig zijn

Heb je een dagje vrij? Het is echt niet erg om even niks te doen. Waarschijnlijk ben je al snel geneigd om te gaan wassen, sporten en opruimen. Natuurlijk moet dit ook gebeuren, maar plan ook een dag echt vrij in en maak je agenda leeg. Heerlijk om zo te kunnen ontspannen!