Yum! De lekkerste gezonde taart recepten
Bij taart denken we meteen aan suikers en zoetigheid, toch hoeft een lekker taartje echt niet ongezond te zijn. Er bestaan namelijk heel veel lekkere gezonde taartrecepten. Wij delen onze 2 favoriete (healthy) recepten! Bakkers klaar? Bakken maar!
1. Worteltaart
Worteltaart klinkt heel gezond, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Vaak zijn er veel suikers toegevoegd. Het recept van deze worteltaart is zeker wel gezond en ook nog eens heel erg lekker!
Dit heb je nodig
Voor de taart:
- 110 gram amandelmeel
- 110 gram geraspte wortelen
- 1 banaan
- 1 ei
- 30 gram rozijnen
- 50 ml amandel-of havermelk
- 25 gehakte walnoten
- Theelepel kaneel
- Theelepel koekkruiden
- Theelepel bakpoeder
- Zout
Voor de topping:
- 110 gram (light) roomkaas
- 55 gram Griekse yoghurt
- Eetlepel sinaasappelsap
- Kaneel
Zo maak je de worteltaart
Verwarm eerst de oven voor op 175 graden. Pak er een beslagkom bij en doe hierin de amandelmeel, kaneel, koekkruiden, bakpoeder en zout. Meng dit goed door elkaar met een lepel of spatel. Mix vervolgens de banaan, ei en melk door elkaar en voeg dit toe aan de beslagkom samen met de geraspte wortel, rozijnen en de gehakte walnoten. Houd van de geraspte wortel en walnoten een klein handje over ter decoratie van de taart. Doe het beslag in met bakpapier beklede een bakvorm en zet deze voor 35 minuten in de oven op 175 graden.
Nu is het tijd om de roomkaas topping te maken. Mix de roomkaas, yoghurt, sinaasappelsap en een snufje kaneel met elkaar. Bewaar in de koeling totdat de taart goed is afgekoeld en verdeel de topping over de taart. Maak ter decoratie af met de geraspte wortel en walnoten. Snijd de taart in kleine blokjes en smullen maar! Echt een heerlijk en gezond recept!
2. Bananentaart
Ben je dol op bananencake, alleen wil je een keer iets anders proberen? Ga dan voor deze gezonde bananentaart! Lekker als tussendoortje of als je zoete cravings hebt.
Dit heb je nodig
- 4 bananen
- 3 eieren
- 250 gram amandelmeel
- 190 ml amandelmelk of havermelk
- 1,5 theelepel bakpoeder
- Snufje kaneel
- 100% cacao chocolade
- Een handje gehakte noten naar keuze
Zo maak je de bananentaart
Verwarm eerst de oven voor op 190 graden. Begin met het glad maken van de bananen met een mixer. Wanneer dit is gelukt, voeg je ook de eieren en melk toe en maak je hier een gladde massa van. Nu is het tijd om alle droge ingrediënten toe te voegen, zoals de amandelmeel, kaneel en bakpoeder. Mix dit wederom goed door elkaar. Hak de pure chocolade in stukjes en meng deze samen met de gehakte nootjes met een lepel door het beslag. Zet de taart in de oven voor 60 minuten en je gezonde bananentaart is klaar!