7 lekkerste sushi restaurants van Amsterdam

Food door Britt

Een sushidate met je vrienden, familie of je lover. Heerlijk en heel gezellig, maar waar in onze mooie hoofdstad eet je de lekkerste maki, nigiri en sashimi? Wij hebben een lijstje met de lekkerste sushi restaurants van Amsterdam voor jou gemaakt.

Lees meer: 6x de lekkerste sushi restaurants in Utrecht

Yamazato

Oké laten we beginnen met de allerbeste, Yamazato. Het is niet zomaar een sushirestaurant, het heeft namelijk een MICHELIN ster. Het eerste traditionele kaiseki restaurant dat buiten Japan werd bekroond met een MICHELIN ster. Het traditionele restaurant bevindt zich in het Okura Hotel, in de Pijp. Kijkend op de Japanse tuin, geniet je van het heerlijke eten. De rust, het interieur, maar ook de service zorgt ervoor dat het net lijkt alsof je in Japan bent. Echt een aanrader.

Meer op Instagram

Izakaya 

In een ander hotel dicht bij het Okura bevindt zich een ander heerlijk Japans restaurant, namelijk in het Sir Albert Hotel. Izakaya is een begrip op Ibiza en zo ook in Amsterdam. Ook hier smul je van de lekkerste Japanse gerechten, in combinatie met een cocktail. Het is niet de goedkoopste optie, maar wel een belevenis. Misschien spot je nog wel een celeb!

Meer op Instagram

Mo-Jo Japanese Kitchen

Heb je een dagje heerlijk gewinkeld en lopen jullie rond etenstijd naar Amsterdam Centraal? Neem dan een afslag naar rechts en neem plaats bij het all you can eat restaurant, Mo-Jo. Het restaurant zit tegenover het bekende, drijvende Chinese restaurant aan de Oosterdokskade. Je hebt uitzicht over de stad en het water, terwijl je ontelbaar veel lekkere sushi eet.

Meer op Instagram

HANABI

Midden op het Leidseplein, boven een feest café, bevindt zich het rustige restaurant HANABI. Aan een kleine bar is maar plek voor een tiental mensen. Het is daarom een must om op tijd te reserveren. Je kiest voor het menu van €45, €65 of €90. Laat je verwennen door de smaaksensaties en de rust.

Meer op Instagram

Rollingsushi

In de Beethovenstraat en WTC Amsterdam haal je sushi af bij Rollingsushi. Sushi gemaakt door een robot en daarom altijd snel en vers bereid. Haal een ‘ebi roll’ en eet hem onderweg op je fiets op. Een snelle, gezonde snack voor tussendoor of lekker als lunch.

Meer op Instagram

Dragon I

Op de Amstelveenseweg eet je heerlijke sushi bij Dragan I. Voor een leuk prijsje geniet je hier van heerlijke sushi en andere Aziatische gerechtjes. Vergeet niet de Dragon Maki en de Pekingeend pannenkoekjes te bestellen.

Genki 

Voor all you can eat is het restaurant Genki altijd een goede optie. Op de Reguliersdwarsstraat is dit restaurant al voor meerdere jaren een vaste plek voor veel Amsterdammers om gezellig sushi te eten. Onze tip: ga met mooi weer. Het restaurant heeft een hele leuke tuin waar je heerlijk kan zitten.

Meer op Instagram