5x interieurtips om het inrichten makkelijker te maken

Wonen door Maj

Heb je een nieuw huis gekocht of wil je je interieur een upgrade geven? Soms is het lastig om te bedenken waar je nou precies moet beginnen. Geef je eerst de muren een kleurtje of vind je het toch handiger om naar meubels te kijken? Om je een handje te helpen, delen wij 6x interieurtips om het inrichten makkelijker te maken.

1. Maak een moodboard

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ga niet uit het niets dingen aanschaffen en aanpassingen maken, maar ga voorbereid te werk. Begin met het maken van een interieur moodboard. Super leuk om te doen en een hele makkelijke tool om een eenheid te vormen in je interieur. Pak er een groot canvas bij, wat oude tijdschriften, lijm en een schaar. Knip eerst alles uit qua interieur wat jij mooi vindt. Denk ook aan een kleurenpalet voor je meubels en op de muren. Maak er nu een geheel van en kijk wat bij elkaar past en wat niet, zodat je rust creëert in huis. Als het plaatje compleet is kun je de stijl bepalen voor in je huis, zoals Scandinavisch, hotel chique enzovoort. Nu is het veel makkelijker om muurkleuren uit te zoeken en meubels te bestellen. En hoe leuk om je moodboard straks naast je interieur te houden?

2. Muurkleuren

Kleuren op je muur zijn altijd wat lastig te bepalen. Van welke muur maak je bijvoorbeeld een accentmuur of houd je het allemaal heel naturel? Kijk bij het uitkiezen van een kleur ook goed naar de lichtinval in huis en natuurlijk naar je moodboard. Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Dit zijn de muurtrends voor 2024

3. De keuze is reuze: meubels uitzoeken

Dan is het tijd om een upgrade te geven aan je meubels, deze maken een heel groot verschil in huis. Je hoeft echt niet alles nieuw te kopen, want je kunt ook je oude meubels pimpen door ze verven bijvoorbeeld. Verder is het ook heerlijk om een aantal vintage winkels af te struinen en hier naar meubels te kijken. Ben je niet van plan om je meubels te vervangen? Kijk dan eventueel naar andere elementen, zoals een nieuw vloerkleed, andere lampen of vernieuwende sierkussens op de bank. Zo geef je toch een andere look aan je interieur, zonder meteen alles te hoeven vervangen.

4. Raambekleding

Van mooie shutters tot aan plisségordijnen: raambekleding kan heel veel doen voor je interieur. Wij delen 5x inspiratie voor de mooiste raamdecoratie voor in huis.

5. Decoratie

Nieuwe decoratie kan al een heel groot verschil maken in huis. Nu is het bijvoorbeeld een mooie tijd om het echte winterse uit huis te halen en de tulpen weer in huis te zetten. Breng weer wat lichte kleuren in huis en voeg wat vernieuwing toe. Tip: maak een doos met winterse en zomerse decoratie, zo kun je elk seizoen wisselen en hoef je niet elke keer iets nieuws te kopen.